#Szeretematestvéremet – online kampányt indít a NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete országos online rövidkampányt indít május 31-én a Testvérek Napja alkalmából. Közös gyerekkor, kalandok és bajba kerülések, nevetés és sírás – a testvéreket ezer szál fűzi össze, és többé-kevésbé egész életen át elkísérik egymást. Ezt az egyedülálló köteléket ünnepeljük ma.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
NOE
2019. május 31. NOE, családháló.hu

„Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

A NOE arra kéri a csatlakozni vágyókat, hogy osszanak meg legalább egy képet a közösségi portálokon (facebook, instagram, twitter, stb.), amelyen testvérükkel, testvéreikkel szerepelnek, esetleg gyermekeiket együtt mutatja. A poszthoz minden esetben írják oda: #TestvérekNapja, #Szeretematestvéremet, valamint személyes gondolatokat, ami lehet egy mondat, vagy egy rövid történet is.

A facebookon az egyesület létrehozott egy keretet, amellyel a profilkép megváltoztatható, s amelynek felirata: I♥Tesó. Ennek használatával változtassuk meg profilképünket legalább egy napig, hogy ezzel is láthatóbbá váljon a testvérek napja.

Az ünnepnapot 2014-ben a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség kezdeményezte, azzal a céllal, hogy Európában is legyen egy, az anyák, illetve az apák napjához hasonló kiemelt ünnepük a testvéreknek is. Amerika számos államában már hosszú ideje létezik ilyen. A Testvérek Napját minden évben május 31-én ünnepeljük. A NOE az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez.