#Szeretematestvéremet – online kampányt indít a NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete országos online rövidkampányt indít május 31-én a Testvérek Napja alkalmából. Közös gyerekkor, kalandok és bajba kerülések, nevetés és sírás – a testvéreket ezer szál fűzi össze, és többé-kevésbé egész életen át elkísérik egymást. Ezt az egyedülálló köteléket ünnepeljük ma.

NOE
2019. május 31. NOE, családháló.hu

„Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

A NOE arra kéri a csatlakozni vágyókat, hogy osszanak meg legalább egy képet a közösségi portálokon (facebook, instagram, twitter, stb.), amelyen testvérükkel, testvéreikkel szerepelnek, esetleg gyermekeiket együtt mutatja. A poszthoz minden esetben írják oda: #TestvérekNapja, #Szeretematestvéremet, valamint személyes gondolatokat, ami lehet egy mondat, vagy egy rövid történet is.

A facebookon az egyesület létrehozott egy keretet, amellyel a profilkép megváltoztatható, s amelynek felirata: I♥Tesó. Ennek használatával változtassuk meg profilképünket legalább egy napig, hogy ezzel is láthatóbbá váljon a testvérek napja.

Az ünnepnapot 2014-ben a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség kezdeményezte, azzal a céllal, hogy Európában is legyen egy, az anyák, illetve az apák napjához hasonló kiemelt ünnepük a testvéreknek is. Amerika számos államában már hosszú ideje létezik ilyen. A Testvérek Napját minden évben május 31-én ünnepeljük. A NOE az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez.