Szereti a kihívásokat? Dokumentálja a decembert!

Mit szépítsük, a karácsony az év legszebb ünnepe helyett a családanyák fejében leginkább egy jeges, hófúvásos, hegyi terepen végrehajtott ultramaratonra hasonlít. Mert mielőtt két hétre leáll az élet, kezdve egy háromnapos főünneppel, mindent alaposan elő kell készíteni, és kinek a dolga ez, na kié?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 03. Dívány

Kifundálni és beszerezni az összes ajándékot (sógor nagybátyja Géza bácsit se felejtsük ki!), összeállítani és elkészíteni a menüt, lakást kiglancolni, gyereket az iskolai/gyülekezeti karácsonyra felkészíteni úgy szövegben, mint jelmezben, mint kihúzós ajándékban, plusz az év végi munkahelyi hajtás, és még folytathatnám a sort, de nem fogom, mert utálok embereket ijesztgetni.

Szóval feladat van bőven. Gondolták volna-e, hogy ennek ellenére van egy kisebb extrém közösség (tagjai leginkább magukat egyszerű “anyukának” valló nők), akik évről évre elhatározzák, hogy mindezek ellenére napról napra dokumentálni fogják december összes napját, egyenként?

Mert (hatalmas kontrasztként) nincs is szebb időszaka az évnek, mint a december, tele csodával, a gyerekek ilyenkor a legboldogabbak, és ezeket a pillanatokat meg kell őrizni. A reggeli ablaknyitást az adventi kalendáriumban, a Mikulásvárást, a szánkózást (abban a csodával határos esetben, ha véletlenül még mindig esne a hó decemberben), a korcsolyázást, a közös fagyoskodást az adventi vásárban, meg a fellépést az iskolai/gyülekezeti ünnepségen, hogy csak pár, megörökítésre érdemes eseményt említsünk.

decemberdailyscrapbook2010-1

Pihenésnek is jó

Tihany Tamara feketeöves DD készítő, évek óta sikerrel be is fejezi ezeket a projektjeit, ami a tapasztalatok szerint azért nem túl gyakori. Nem csoda, hogy sokan követik, és egyenesen az ő ötleteit valósítják meg.

Innen nézve mindenképpen van egy erős szuperwoman faktora a dolognak, mivel Tamara egyébként dolgozó anya, főállás és három, 4-8 éves gyerek mellé passzítja be az életébe ezt a projektet. Az első DD-jét három évvel ezelőtt készítette, ami akkora sikerélményt adott neki, hogy úgy érzi, érdemes ezzel foglalkozni minden évben.

„Az első december daily-m még nagyon kezdetleges volt, technikailag is, meg mindenképpen, mégis annyira jó érzés volt utólag visszanézni, hogy azóta minden évben belevágok.” – mondja Tamara. Szerinte egyébként a lényegi munka nem is karácsony előtt van vele, vagyis azt későbbre is el lehet tolni.

A cikk itt folytatódik!