Szoptatás – akiket “önző” indokok vezetnek

Arról rengeteg szó esik, hogy a szoptatás miért is jó a babának, de most álljon itt pár "önző" indok az anyatejes táplálás mellett. Vagyis amiért a szoptatás a mamának is jó!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 26. czefernek.lena

Arról rengeteg szó esik, hogy a szoptatás miért is jó a babának, de most álljon itt pár “önző” indok az anyatejes táplálás mellett. Vagyis amiért a szoptatás a mamának is jó!


Tudtad?

1. Hogy az anyatejes táplálás fogyaszt? Amikor ugyanis a testünk tejet termel, gyorsabban égetjük a kalóriákat!

2. Hogy a szoptatás költséghatékony? Bizony, ha babatápszert vásárolsz, az egy év alatt mintegy 345 ezer forintodba kerül – a járulékos költségeit nem is számolva!

3. Hogy aludni is többet tud az a mama, aki nem tápszerrel eteti gyermekét? Már ha azok közé tartozol, akik nem félnek, hogy alvás közben ráfordulnak a babára. Mert a szoptatás közbeni szunyókálás nagyon pihentető ám!

4. Hogy kiválóan használhatod, ha feledékeny vagy? Nem baj, ha elfelejtetted betenni a cumit vagy a cumisüveget, hiszen a melled mindig kéznél van!

5. Hogy az anyatejes táplálás nagyon jót tesz a te egészségednek is? Egyes kutatások szerint azok az anyukák, akik szoptattak, sokkal kevésbé hajlamosak a kettes számú diabéteszre, a szülés utáni depresszióra, mellrákra, és a petefészekrákra? Igazi bónusz!

6. És végül hogy a szoptatás jó! Mert a tested babával való érintkezése oxitocint szabadít fel, ami csodálatos, boldog, áldott érzést vált ki az anyukákból. Szóval megéri túljutni a kisebesedett mellbimbók időszakán!

Te miért a szoptatást választottad?