Családháló

Kezdőoldal Színek Szülész: elsősorban az elsőszülő nőknél lehet nagyobb igény a hosszabb benttartózkodásra

Szülész: elsősorban az elsőszülő nőknél lehet nagyobb igény a hosszabb benttartózkodásra

Bálint Koppány szülész-nőgyógyász az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt, hogy hogyan látja szakemberként azt a tervezetet, hogy a szülés után 24 órával elhagyhassák a kórházakat az anyukák és az egészséges újszülöttek.

Családháló,

Az orvos elmondta, hogy az eddigi kórházi gyakorlat szerint ha például vasárnap este szülne egy anyuka, akkor jó eséllyel őt csak csütörtök délelőtt engedné el az egészségügyi intézmény, holott ő már adott esetben sokkal korábban hazamehetne a gyermekével.

Rávilágított a beszélgetésben, hogy ennek sajnos anyagi okai is voltak/vannak, hiszen ellenérdekelt volt ebből a szempontból az intézmény és a szülő nő.

Szerinte a továbbiakban is standard lehetne a 3 napos kórházi tartózkodás, de orvosi egyetértés esetén ez az idő lerövidülhetne. Elsősorban az elsőszülő nőknél lehet nagyobb igény a hosszabb benttartózkodásra.

Kiemelte, hogy a szakma – úgy látja – üdvözli a tervezett lépést.

A teljes videót ITT tudjátok megnézni!

A témában korábbi cikkein itt és itt és itt érhetők el!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Indul a Séta a SzüléSzületéS minőségéért!

Az Úton… Séta a SzüléSzületéS minőségéért elnevezésű kezdeményezés az Eötvös Loránd Tudományegyetem perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzés oktatóinak és hallgatóinak szervezésében immár...

Close