Szuperhősök és gyerekrajzok – hogy ne unatkozz hétvégén!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 18. bencze.aron

Az éjszakai mínuszok után napsütés fogja jellemezni a hétvégét. Érdemes kirándulni, de egy-egy program is feldobhatja a család délutánját. Összeállítottunk néhány érdekesnek tűnő eseményt.


JÓTÉKONYKODÁS – Legyél te is szuperhős!

(Pécs, Király utca – május 18. 14:00)

Képzeld el, hogy egy reggel szembejön veled az utcán Batman, a busz ablakából a Macskanő integet, a főnököd pedig X-Man-jelmezben osztja ki a a napi feladatokat. Ez nem álom! Ugyanis a Szemem Fénye Alapítvány május 18-án, pénteken tartja az első Gyermekhospice Hősei napot Magyarországon. Készítsetek szuperhős jelmezeket, öltözzetek hősnek, nézzetek együtt róluk szóló filmeket, egyetek hősöket formázó süteményeket!

Bővebben a programról >>>

HAGYOMÁNYŐRZÉS – A vár napja

(Simontornyai Vármúzeum – május 19. szombat 09:00)

Hazánk legjobban épen maradt reneszánsz várában, Simontornyán, immáron második alkalommal rendezik meg a vár napját. Kézművesek, gyerekprogramok és zenei műsorok is várják a közönséget az ingyenes rendezvényen május 19-én. Íjászverseny, dudazene, hagyományőrző bemutató, de solymászat és táncház is lesz.

Bővebben a programról >>>

PÁLYÁZAT – 5. Gyerek ARC

(Beérkezési határidő: 2012. május 31. csütörtök)

A ti varázsrajzlapotokon hogyan festenek a jövő emberei, állatai, növényei, gépei? Milyennek álmodjátok a jövő lakóházait, utcáit, falvait, városait, játszótereit, játékait, iskoláit, divatját, gépeit, közlekedését? A nagyobbak elgondolkodhatnak azon, milyen lehetne a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem, a tudomány! Hogy néz ki az a jövő, ahol szívesen élnétek?

Bővebben a pályázatról >>>

KIÁLLÍTÁS – Buffalo Bill: Wild West

(Szentes, Koszta József Múzeum)

A legendás vadnyugati indiánszakértő, nyomkereső és színész, Buffalo Bill Wild West című show-ját mutatja be a szentesi Koszta József Múzeum új időszaki kiállítása. William Cody amerikai cowboy akkor érdemelte ki a Buffalo Bill becenevet, amikor 1868-ben másfél év alatt 4280 bivalyt vadászott le a kansas-i vasúttársaság építőmunkásainak élelmezésére.

Bővebben a kiállításról >>>

OTP Junior adidas Streetball Challenge 2012 (Kosárlabda)

(Budapest, Népliget – május 19., szombat, 08:00)

A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Grundon, utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok – az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék. Május 19-én új helyszínen, a Népligetben az Építők Sporttelep előtti frissen aszfaltozott területen indul az idén20 esztendős Streetball Challenge rendezvénysorozat.

Részletek >>>

17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála

(Budapest, Margitsziget – május 20., vasárnap, 10:00)

Május 20-án tartják meg az ország egyetlen női futóeseményét, a 17. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálát.. A hölgyeket a klasszikus 10 kilométer várja. A szervezők célja, hogy minél több nőnek biztosítsanak lehetőséget a sportolásra, így ez a táv párosban is teljesíthető, 6,6 és 3,4 kilométer elosztásban. A kezdőket, kisebbeket és idősebbeket a 3,1 kilométeres futás vagy gyaloglás várja.

Részletek >>>