Tampont hagyott az orvos a szülő nőkben!

Két kismama is fertőzést kapott, és egészségügyi komplikációk léptek fel náluk, mivel a gyerekük születésekor az orvos nem a megfelelő gondossággal járt el. A felháborító műhiba ráadásul egy szülészeti szuperközpontnak nevezett hipermodern klinikán történt - írja a Borsonline.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 26. bencze.aron

Két kismama is fertőzést kapott, és egészségügyi komplikációk léptek fel náluk, mivel a gyerekük születésekor az orvos nem a megfelelő gondossággal járt el. A felháborító műhiba ráadásul egy szülészeti szuperközpontnak nevezett hipermodern klinikán történt – írja a Borsonline.


Vizsgálat indult a manchesteri Royal Bolton Kórházban, miután két nő is panaszt tett az intézmény ellen, írja a Daily Mailre hivatkozva a bulvárlap. A cikk szerint mindketten szülni érkeztek a legmodernebb eszközökkel felszerelt, méregdrága szülészeti klinikára, ám miután világra hozták gyermeküket, orvosi gondatlanság miatt súlyos egészségügyi károsodást szenvedtek.

Mindketten természetes úton szültek, a szülész pedig utána elvégezte az ilyenkor szokásos tisztítást és fertőtlenítést. Csakhogy az ehhez használt orvosi tampont egyszerűen a páciensben felejtette – mindkét esetben. A kismamáknál súlyos fertőzés lépett fel a vaginájukban feledett idegen test miatt, amit később orvosi beavatkozással kellett eltávolítani.

A Borsonline kitér arra is, hogy az intézmény vezetősége elismerte a gondatlanságot, és vizsgálatot indítottak az ügyben. Hogy a kismamáknak egész pontosan mi bajuk lett a bennük maradt tampontól, és kaptak-e kártérítést, arról nem szólnak a hírek.