Tánc a babakocsival – és egyéb úri mulatságok!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 20. bencze.aron

Az előrejelzések szerint tartósan 20 fok felett maradhat hétvégén a hőmérséklet. az elmúlt hetek borús hétvégéi után ideje nem a lakásban ülni. Segítségül néhány érdekes programot válogattunk.


Föld Hete
(Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum – április 18-22.)

Földi kutya? Locsolócső vastagságú giliszta? A gombafonalak föld alatti rejtélyes hálója? Ki hallott már ilyen fura dolgokról? Te megismerheted, sőt láthatod is ezeket a furcsaságokat a Föld Hetén

3. BÁBU Fesztivál
(Budapest, – április 19-21.)

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a BÁBU Fesztivál a Budapest Bábszínházban. Többségében egyszemélyes produkciókat láthat a közönség a fesztiválon. A mono bábelőadások nagyon komoly koncentrációt igényelnek, sűrített a történet, és virtuóz a bábmozgatás, ezért is izgalmas színházi szempontból egy ilyen válogatás. A hagyományos kesztyűs bábok mellett marionett előadást és indonéz árnyjátékot is láthatnak a gyerekek.

Babakocsi tánc
(Pécs, Pirogránit udvar – április 21. szombat, 10:00)

Babakocsi táncot próbálnak a kisgyermekes szülők április 21-én 10 órától a Zsolnay Kulturális Negyedben. A különleges performansz koreográfiáját a Bóbita Bábszínház művészei tanítják be a Pirogránit udvarban, amit nyilvános főpróba is követ. A tanulás után következik a főpróba, kb. 10.30-kor. A produkcióban fellépőként résztvevő kisbabák, anyukák és apukák április 30-án ingyenesen látogathatják majd az I. Zsolnay Fesztivál szabadtéri gyermekprogramjait.

Hozd mozgásba a családot!
(Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum – április 21. szombat, 09:30)

A próbák teljesítése része a Fuss! Ugorj! Dobj! programnak, ahol születési évenként értékelik gyerekek eredményeit 30 m-en, 400 m-en, helyből távol ugrásban, magasságemelkedésben, medicinlabda dobásban és gerelyhajításban. Az 1-3 helyezettek érem díjazásban, a 4-6 helyezettek oklevél elismerésben részesülnek.

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
(Budapest, Millenáris – április 21-22. szombat-vasárnap)

Kis könyv, nagy könyv, hosszúkás könyv, gyerekkönyv és felnőtt könyv, lyukas könvy-ja az nem-, de sok-sok érdekesség vár azokra, akik ellátogatnak a Millenárisra, az ide könyvfesztiválra, ahol standokon kívül programok is várják a családokat. Lapozz, olvass, okosodj!

Mini – interaktív mesejáték 1 részben
(Budapest, IMPRÓ – április 21. szombat, 16:00)

Az Óperenciás tengeren túl, Momentownban, a gyerekek választják ki, hogy ki legyen aznap a főhős, és ki legyen a “főgonosz”. A kurta farkú malac sok kreativitást túr: a gyerekek végig aktív irányítói az eseményeknek, segítői a hősöknek, az ötleteik, az általuk készített “csodás tárgyak” pedig beépülnek a varázslatos történetbe: nézők, írók, résztvevők. Így lesz igazi interaktív mese-élmény kicsiknek. És nagyoknak.