Te is hozzányúlnál a gyerek pénzéhez?

A szülők 30 százaléka emel el vagy vesz kölcsön pénzt kiskorú gyereke perselyéből, bankszámlájáról Nagy-Britanniában - mérte fel a Moneysupermarket.com brit honlap.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 27. czefernek.lena

A szülők 30 százaléka emel el vagy vesz kölcsön pénzt kiskorú gyereke perselyéből, bankszámlájáról Nagy-Britanniában – mérte fel a Moneysupermarket.com brit honlap.


A malacperselyek dézsmálói közül minden ötödik szülő bevallotta, hogy azért csen a gyerekétől, mert az még túl kicsi ahhoz, hogy észlelje, ha hiányzik pénzéből. A gyerekeiktől kölcsönvevők 12 százaléka hetente legalább egyszer tesz ilyet, az átlagos összeg 50 font 26 penny.

A szülők körében a megbízható adósok aránya 80 százalék, ők rendre visszafizetik a pénzt, 19 százalékuk pedig még kamattal is megtoldja.

Az “ifjúsági hitelt” a szülők negyede közüzemi díjak befizetésére, 17 százaléka autójához üzemanyagra, 16 százaléka élelmiszer vásárlására fordítja.

A felmérés szerint a brit gyerekek heti zsebpénze átlagosan 6 font – 2 penny híján -, azaz évente több mint 300 font (bő 100 ezer forintnyi) – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.