Te megállnál segíteni? Elhagyott babakocsi a Deákon – (videóval!)

Adott egy elhagyott babakocsi a Deák téren, amelyből babasírás hallatszódik, és mintegy ezer arra sétáló járókelő: fiatalok, idősek, férfiak és nők - valamint hat ember, akik megálltak megnézni, nincs-e baj. Megdöbbentő képsorok arról, mennyire is vagyunk mi, magyarok segítőkészek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 03. czefernek.lena

Adott egy elhagyott babakocsi a Deák téren, amelyből babasírás hallatszódik, és mintegy ezer arra sétáló járókelő: fiatalok, idősek, férfiak és nők – valamint hat ember, akik megálltak megnézni, nincs-e baj. Megdöbbentő képsorok arról, mennyire is vagyunk mi, magyarok segítőkészek.


Különleges figyelemfelkeltő akcióval jelentkezett Budapest belvárosában az UNICEF. A gyermekek életéért, jogaiért harcoló szervezet a Deák téren tesztelte, hányan állnak meg segíteni egy elhagyatott babakocsiban síró kisbabának. Gerilla akciójukkal szerették volna felhívni a figyelmet a „Gyerek, de joggal” kampányukra, amely keretén belül a Gyerekjogi Egyezményt igyekeznek népszerűsíteni.

Ne menjünk el közönyösen a gyermekeket érintő problémák mellett!

Április 24-én délután 3-tól 5-ig egy csecsemősírástól hangos, magára hagyott babakocsit láthattak a Deák tér egyik zebrája előtt az arra sétálók. A szervezet honlapján a “közöny diadalának” nevezte az akció végeredményét: szülők látómezőn kívül, s noha a hömpölygő embertömeg megdöbbenéssel sétál el a jelenség mellett, segítség alig akad.

Győződjünk meg róla az alábbi videó megtekintésével:

A videó készítői a közzétett felvétellel kapcsolatban azt írták, a reakciók között nem válogattak, szimplán, amit fel tudtak venni azt tették a filmbe. Az elhaladók mintegy 80 százaléka konstatálta, hogy baj van de mégsem tett semmit…ja, és megnyugtatásul: a kocsiban NEM volt baba, csak egy magnó!