„Tegyél jót!” nyári programok

A „Tegyél jót!” program a Kemény Dénes által alapított Szülők Háza Alapítvány jótékonysági programja, amely a 2016-os indulása óta több száz gyereknek nyújtott segítséget az élet számos területén országszerte – többek közt Szátokon, Sopronban, Miskolcon, Mónosbélen és Budapesten. Az alapítvány létrejöttének elsődleges célja, hogy elősegítse a rászoruló családok integrációját, ezzel is erősítve a többségi társadalmat a kisebbség befogadására.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
regős judit
2017. június 24. Családháló

A legfrissebb adatok szerint ma Magyarországon a gyermekvédelmi szakellátásban lévő gyerekek száma 23 ezernél is több. Közülük 14 ezren nevelőszülőknél, több mint 8 ezren pedig gyermekotthonokban élnek. Habár ezen intézmények ellátási színvonala nagyon eltérő, az összességében kijelenthető, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekek életkezdése fokozott nehézségekkel bír. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, hatékony civil összefogás szükséges. Egy olyan mozgalom, amely eljut az állami intézményekbe és személyes kapcsolatok kiépítésével motiválja a gyerekeket a továbbtanulásra, személyes történetekkel példát mutat, lehetőséget biztosít a társadalom aktív tagjaival ápolható kapcsolatkora.

Szülők Háza Alapítvány ilyen mozgalom. A program kezdete óta a személyes részvételen kívül folyamatosan érkeznek önkéntes felajánlások, legyen szó tárgyi adományokról vagy élményprogramok támogatásáról. 2017 júniusában is egy ilyen felajánlásnak köszönhetően jutottak el a budapesti Mediterrán Hotelbe, ahol három napot tölthettek el az állami gondozásban élő gyerekek. A nyári szünet kezdete igen különleges ajándék volt a vidéki otthonokból érkezők számára, hiszen többen voltak, akik korábban még soha nem jártak Budapesten.

Június 18. és június 20. között a támogatók nagylelkű felajánlásainak köszönhetően a gyerekek többek között városnéző buszos kiránduláson és hajókiránduláson vehettek részt és felfedezhették a fővárosi közösségi közlekedés különböző formáit is. Hétfő este egy közösségi kirándulás keretén belül önkénteseinkkel együtt mentünk fel a Gellért-hegyre, hogy a zseblámpák fényén keresztül megmutassuk, minden gyermek élete ragyogó érték, és bár nem születhet mindenki jó helyre, senki nem születhet hiába.

 

 

A programot támogatták: Hotel Mediterran Budapest, Budapest Főváros Önkormányzata, Giraffe Hop on – Hop off Budapest, Aranyhíd Étterem és Söröző, Regős Vendéglő, Shakesbeer Söröző, VARTA.

Programjaik nyáron is folytatódnak, a következő állomás –szintén egy önkéntes felajánlásnak köszönhetően– Balatonfüred lesz, ahol az alapítvány szervezésében egy teljes hetet tölthetnek el az ország különböző gyermekotthonaiban élő gyerekek.

Az Alapítvány programjáról szóló bemutatkozó kisfilmet ezen a linken érhetitek el.