„Teherbe eshetek, ha leülök a buszon?”

Döbbenetes, hihetetlen, elképesztő… ezek a jelzők jutnak eszünkbe első körben azoktól a kérdésektől, amelyeket orvosoknak tettek fel páciensek. A jó doktorok nem haboztak megosztani a világgal a legsúlyosabb felvetéseket. Vigyázat, sokk-veszély!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. január 12. Családháló

Volt olyan házaspár, akik azt hitték, ahhoz, hogy gyerekük legyen, elegendő egyszerűen egymás mellett feküdniük az ágyban. Egy másik ember nem volt hajlandó elhinni, hogy az az abszurd mennyiségű kávé –  30 bögre –  amit naponta elfogyaszt, bármiféle összefüggésben lehet súlyos alvászavarával.

Az egyik orvoshoz egyszer egy hetvenéves öreg néni érkezett azzal a panasszal, hogy a különös kinövést fedezett fel a szájában. Mint kiderült, a titokzatos dolog a nyelvcsap volt, amelyet a néni addig sosem vett észre…

A legkülönösebb esetek mégis a várandóssággal kapcsolatosak.  Egy húszéves lányt például képtelenség volt meggyőzni arról, hogy a szex terhességhez vezethet. Ő ugyanis úgy gondolta, hogy egy nőnek és egy férfinak kizárólag akkor lehet gyereke, ha összeházasodnak, a szexnek pedig ehhez semmi köze.

Hasonló annak a nőnek a története, aki azt hitte, a csókolózástól is teherbe lehet esni, vagy annak a férfinak az esete, aki azt hitte, furcsa leizzadásai a menopauzát jelzik…

via