Tél a tanyavilágban egykor és most

Az ötvenes években alig különbözött az alföldi tanyasi élet és a falvak világa, napjainkban azonban már nincs község, ahol legalább a főút ne lenne szilárd burkolatú. Egy kiadós havazás azonban most is ugyanúgy fogságba ejti a vidéket, mint régen.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tél
2017. december 28. Családháló

A szatymazi tanyaközpont általános iskolája Petőfi Sándor Úttörőcsapatának tagjai szánkóznak 1955 januárjában. Klebelsberg Kuno vallás- és közoktatásügyi miniszter iskolareformjának köszönhetően az 1920-as években három év alatt ötezer tanyai tanterem épült Magyarországon. Ezek lettek a tanyavilág kultúrközpontjai, könyvtárral, gramofonnal és akár filmvetítő gépekkel felszerelve (MTI-fotó: Bereth Ferenc)

1956. február 2. Gyerekek sétálnak el egy parasztház mellett a havas földúton, vidéken. A felvétel készítésének helyszíne ismeretlen. MTI Fotó/Magyar Fotó: -A fotó 1956 februárjában készült, valahol vidéken (MTI-fotó/Magyar Fotó)

Gyoma, 1956. február 19. Gémeskút és lovasszán a havas alföldi tanyán. Magyar Fotó: Fehérvári FerencKlasszikus téli kép régről: gémeskút és lovas szán egy alföldi tanyán Gyoma közelében, 1956-ban (Magyar Fotó: Fehérvári Ferenc)

1965. január 12. Tanyasi gyerekek mennek a lefagyott belvizi területen. MTI Fotó: Fehérváry Ferenc
A cikk ITT folytatódik