Télapó, babavárás, mesedélután – mit csináljunk a hétvégén?

Ezúttal nem csupán családosoknak, de azoknak is kínálunk hétvégi programot, akiknél még nem érkezett meg a várva-várt gyermekáldás! Olvassátok el hétvégi, ünnepi összeállításunkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 07. czefernek.lena

Ezúttal nem csupán családosoknak, de azoknak is kínálunk hétvégi programot, akiknél még nem érkezett meg a várva-várt gyermekáldás! Olvassátok el hétvégi, ünnepi összeállításunkat!


Mindenünk a gyermek! – Kívánság fa

December 7- től december 23- ig az Arena Plaza első emeletén

Magyarországon 150.000 pár számára már évek óta késik a gyermekáldás, a Kívánság Karácsonyfát mély megértéssel és tisztelettel nekik is szánja a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet, mely a boldog családokban hisz és azért dolgozik, hogy minél több család megtapasztalhassa a legnagyobb boldogságot, egy gyermek születését. A klinika segítségével már sok család válhatott még teljesebbé egy kisbaba érkezésével.

“Tudjuk, hogy az adventi várakozás, majd a karácsony, melyet gyermek nélkül kénytelen ünnepelni, mekkora lelki terhet ró a párokra. Ezúttal ezért egy könnyed, mégis talán felszabadító hatású programot kínálunk, melynek középpontjában egy „Kívánság Karácsonyfa” áll. Ezzel a jelképes tevékenységgel erősíthetjük bizakodásunkat, a jövőbe vetett hitünket.”

Kívánság Karácsonyfa segítségével fogalmazzuk meg szívünk legszebb vágyát, és bízzunk benne, hogy álma nemsokára valóra válik!

Hogyan kívánhatunk?

Vegyünk el egy borítékot a fa mellett elhelyezett dobozból, íruk bele kívánságunkat, majd a borítékot a masnival együtt tűzzük fel a Kívánság Karácsonyfára.

(Ünnepélyes fa díszítés a Versys Clinics kollégáival és sztárvendégeinkkel, a Rippel családdal és Erdőhegyi Brigittával az Arena Plazaban, 2012. december 7- én, 18:00 órakor.)
 

Minivilág Mikulás a Parksarokban

Budapest, Parksarok, december 7. 17:00

Immár hagyománnyá vált, hogy minden évben mikulásozni hívják a gyerekeket a minivilággal, ez idén sem lesz másképp. Idén is Parksarokban várnak minden érdeklődőt kis ajándékkal, sok-sok minivilág könyvvel és kedves műsorral.

Bolonderdő (Crazy Forest)

(Budapest, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház – 2012. december 8. szombat, 15:00)

Süni és Medve a legjobb barátok. Együtt élnek az erdőben, ahol találkoznak más állatokkal is, figyelik a természetet és az évszakok váltakozását. Az egymással és környezetükkel való kapcsolatukon keresztül az előadás a barátság, a bizalom, a magány, a tolerancia, az érzékenység és az életszeretetből fakadó rácsodálkozás képességének témáit járja körül. A négyéves kortól ajánlott, non-verbális előadás a szlovén Gledališče Glej Federation és a zágrábi Dubrava Gyerekszínház koprodukciója.

Hetedhét piknik – vasárnapi gyerekfesztivál: Ünnepi forgatag

Budapest, Akvárium Klub, december 9., vasárnap

Zsibongós, játékos, éneklős, önfeledt mini gyerek-fesztivál az Akvárium térben!

Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda koncertje

(Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ – 2012. december 8. szombat, 16:00)

A Tél utáni délutánok című koncert során megtudhatjuk, hogy mit csinál a Télapó az év többi napján amikor nem az ünnepekre készül. A már ismert Vacka-dalok mellett a zenekar új szerzeményein keresztül egy kerek esztendőt járunk végig, és kifürkészhetjük a Télapó “titkos útjait”. Reméljük, hogy a nagyon elfoglalt Télapó az előadás végére megérkezik, hogy találkozhasson a kedves közönséggel,a gyerekekkel.

Újlaki Karácsonyi Vásár

Budapest, Kolosy tér – Bécsi út, december 6 – 23.

Első alkalommal kerül megrendezésre december 6-23. között az Újlaki Karácsonyi Vásár.

Iparművész Karácsony

(Budapest, Iparművészeti Múzeum – 2012. december 8-9.)

Az Iparművészeti Múzeum idén tizenhatodik alkalommal rendezi meg hagyományos karácsonyi vásárát, ahol több mint száz iparművész mutatja be legújabb ruháit, ékszereit, kiegészítőit, kerámiáit, játékait. A gyerekeket a Cégére egy tündér volt… című adventi programsorozat foglalkozásaival várják a szervezők: szombaton tobozdíszeket, karácsonyi ablakdíszeket, karácsonyfadíszeket, vasárnap pedig csipke-angyalt és angyal-lámpást készíthetnek.

Tél utáni délutánok, avagy mit csinál a Télapó, ha elmúlnak az ünnepek?

Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ, december 8. 16:00

A Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda koncertje új szerzeményekkel és illusztrációs vetítéssel

Sündörgő mesedélután

(Budapest, MÜSZI – Művelődési Szint – 2012. december 9. vasárnap, 14:00)

A Sündörgő mesedélutánra mindenki elhozhatja már elolvasott, megunt vagy feleslegessé vált mesekönyvét, ifjúsági regényét. A könyvekért cserébe a látogatók kuponokat kapnak, amivel kedvükre válogathatnak a piacon felhalmozódó kínálatból. A pénztárcákat akár otthon is lehet felejteni, hiszen az ingyenes mese-csere piacon nincsen rá szükség! A mesedélutánt gyerekprogramok kísérik: plakátrajzoló verseny, kifestő, üvegfestő műhely, karácsonyfadísz készítés várja a családokat.