Tiltakozás a gender-elmélet ellen

"A szexuális különbözőségek egybemosása a házaspárok, a család, az élet természetes átadásának elpusztításához vezet. A halál elmélete ez, amely szerint minden elpusztítható, ami útjában áll élvezeteinknek. Szétrombolja a családot, a személyek közötti kapcsolatokat, az egyén önazonosságát, a társadalmat."

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 04. czefernek.lena
Kongó életvédő mozgalma karácsonyi üzenetében Jézus születését ünnepelve erőteljesen felemeli szavát az életet tagadó politikákkal szemben. A Brazzaville-ben megjelenő afrikai hetilap (Le Journal La Semaine Africaine) tiltakozik a gender-elmélettel szemben, amely Franciaországban, Európában és az egész világon robbanásszerűen teret hódít.


A világ közömbösen szemléli a társadalmat alapjaiban megrengető gondolatrendszer pusztító terjedését. A katolikus egyház, VI. Pál pápa szavaival „az emberiség szakértője”, azonban nagy figyelmet szentel ennek az emberi méltóság elleni újabb merényletnek. 

Néhány hónapja arról értesültünk – írják a kongói életvédők –, hogy a francia iskolákban már helyet kapott az oktatásban ez az elmélet, amely azt hangoztatja, hogy a női és a férfi nem közötti különbség nem biológiai, hanem inkább társadalmi jellegű. 

A szexuális különbözőségek egybemosása a házaspárok, a család, az élet természetes átadásának elpusztításához vezet. A halál elmélete ez, amely szerint minden elpusztítható, ami útjában áll élvezeteinknek. Szétrombolja a családot, a személyek közötti kapcsolatokat, az egyén önazonosságát, a társadalmat. Megkérdőjelezi a keresztény antropológiát és azt az emberrel veleszületett értéket, hogy Isten képére és hasonlatosságára teremtett lény.

Ez az ember Isten elleni harcának végső érkezési pontja. Az embert olyan istenellenes lénnyé alakítja át, aki önmaga megteremtőjévé válik és ezáltal megfosztja magát az istengyermekségtől, amelyre pedig ígéretet kapott az örökkévalóságban. Ez az új eredeti bűn a Szentlélek ellen. Újraírja a teremtés történetét, amely szerint „Isten megteremtette az embert saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket” (Ter 1,27) – írják karácsonyi üzenetükben a kongói életvédő mozgalom tagjai.