TJ lett Michael Jackson gyerekeinek ideiglenes gyámja

Egy unokatestvérükre, Tito Joe "TJ" Jacksonra ruházta át a "pop királya gyerekeinek" gyámságát csütörtökön egy Los Angeles-i bíróság.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 26. czefernek.lena

Egy unokatestvérükre, Tito Joe “TJ” Jacksonra ruházta át a “pop királya gyerekeinek” gyámságát csütörtökön egy Los Angeles-i bíróság.


A 2009-ben gyógyszer-túladagolásban elhunyt Michael Jackson végrendelete alapján a gyerekek – a most 15 éves Prince Michael, a 14 éves Paris és a 10 éves Blanket – gyámságát eredetileg az énekes-zeneszerző világsztár édesanyjára, Katherine Jacksonra ruházták rá. Az idős asszony hol- és hogylétével kapcsolatban azonban az utóbbi hetekben ellentmondó és nyugtalanító értesülések láttak napvilágot.

A Jackson-család “matriarkája” több mint egy héttel ezelőtt váratlanul eltűnt, amit a gyerekek és a külvilág számára senki sem magyarázott meg. A sajtóban megjelent, a rokonok nyilatkozataira hivatkozó találgatások odáig mentek, hogy már kétségbe vonták a 82 éves asszony szellemi és fizikai épségét is.

A hosszúra nyúlt találgatás után végül hétfőn derült ki, hogy a Jackson-sztárok anyja Arizonában pihen. Ügyvédje szerint az orvos magas vérnyomás miatt környezetváltozást írt elő a számára, valamint azt, hogy a nyugalma érdekében ne beszéljen a gyerekekkel.

A bíró mindenesetre felfüggesztette Katherine gyámsági jogait és azokat ideiglenesen a 34 éves TJ Jacksonra – Michael Jackson Tito nevű fivérének fiára – ruházta át. Elrendelte továbbá, hogy a gyerekek a bíróság engedélye nélkül nem hagyhatják el Kalifornia állam területét.

A gyerekek gyámsága mellett a “pop királyának” öröksége miatt is háború dúl a Jackson családban, hétfőn a perpatvar miatt még rendőrt is kellett hívni hozzájuk. A vita alapvetően négy fivér és Janet Jackson között folyik. A Jackson-fiúk szerint a végrendeleten hamis az aláírás – amely a gyerekek felügyeletét Katherine-re, az örökségét pedig két gondnokra bízta -, mert “Jacko” a keltezés napján nem is tartózkodott Kaliforniában. A végakarat értelmében a vagyonból származó bevételek az elhunyt sztár anyját és gyerekeit illetik, amit a fivérek erősen vitatnak.

Hivatalos iratok szerint az örökség Michael Jackson halála óta eddig összesen bruttó 475 millió dollárt fialt, amiből fedezni lehetett a Thriller szerzője által felhalmozott, 500 milliósra becsült adósság nagy részét. A Billboard zenei magazin ezzel szemben 2010-ben azt írta, hogy a hagyatékból már az első évben 1 milliárd dollár bevétel származott.