4500 kilogramm színes gyurma több mint 110 intézménynek

A Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány több fenntartóval kötött együttműködési megállapodást a "Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program" keretein belül. Az együttműködésnek köszönhetően több mint 110 intézmény, köztük óvodák, általános iskolák kapnak 10 színű gyurmát 2019-ben. 2 alkalommal, összesen 4794 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
fejlesztés
2019. január 10. OS/MTI

A program célja, hogy a nevelésben dolgozó szakembereknek elérhető legyen olyan eszköz, amely segítségével sok gyermeket tudnak játékosan, egyszerűen nevelni, fejleszteni vagy oktatni.   A felhasználási korosztályt tekintve a gyurma egész kicsi kortól az általános iskolás korosztályig használható fejlesztő eszközként.

Szakemberek egyöntetű véleménye alapján megadott feladatok elvégzése vagy egyszerű játék során az alábbi területek fejlődnek a gyermekeknél: megfigyelőképesség, memória, kreativitás, kézügyesség, szem-kéz koordináció.  A gyurmázás hozzájárul a színek és formák megismeréséhez, fejleszti a térbeli alkotást, finommotorikát és persze az izmokat.

A programban az alapítvány 85%-os támogatást nyújt a résztvevőknek. Hosszútávú célja, hogy folyamatosan bővítse az együttműködő partnerek számát és a későbbiekben teljesen ingyen tudja biztosítani az eszközöket.