Több mint ezer esküvőt tartottak a 12-es szám bűvöletében

Az évszázad utolsó bűvös napján több mint ezer ifjú pár határozta el az orosz fővárosban, hogy megtartja esküvőjét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 13. bencze.aron

Az évszázad utolsó bűvös napján több mint ezer ifjú pár határozta el az orosz fővárosban, hogy megtartja esküvőjét.


Ezért történhetett, hogy az egyébként mínusz 12 fokos hideg ellenére a Moszkva központjában lévő Manyezs téren rövid, de fantáziadús menyasszonyi ruhában fényképeztette magát egy boldog ara.

Egy felmérés szerint Oroszországban minden ötödik ember hisz a számmisztikában.

Utoljára 2007. július 7-én tartották Oroszország szerte fontosnak a házasulandók, hogy a hetes számok egybeesésekor kössék össze egymással életüket. Akkor csak Moszkvában több mint 1600 esküvőt tartottak.

A házasságok 22 százaléka azonban így is válással végződött. Az orosz fiatalok ezért inkább a kevésbé népszerű dátumokat választják esküvőjük napjául, hogy bebizonyítsák: kapcsolatuk örökké fog tartani. Érdekes, hogy sokan nem tartanak a szerencsétlennek számító számoktól, így minden előítélet nélkül házasodnak 13-án, pénteken is.

Az orosz sajtó szerint az idén december 21-re jelzett világvégevárás hangulata egyáltalán nem érintette meg Moszkva és Oroszország lakosságát. Mint a Pervij kanal operatőre mesélte: az orosz állami televíziós csatorna a biztonság kedvéért mégis elküldött egy forgatócsoportot a maják földjére, hogy onnan tudósítson, ha mégis bekövetkezne az apokalipszis.

Cseljabinszkban már árulják a jegyeket a “világvégére” – számolt be szerdán a Rosszijszkaja Gazeta a különös akcióról teljes komolysággal. Ezer rubelért (körülbelül hétezer forint) bárki hozzájuthat a jegyekhez. Sőt, ha valaki csatlakozik valamelyik népszerű internetes közösségi hálózathoz, akkor féláron szerezheti be a belépőt, bár részleteket az orosz lap nem közöl részleteket arról, hogy mit is szerveznek világvége címén a szibériai nagyvárosban.

A szervezők azt ígérik, ha nem lesz világvége, a bevételből gyermekotthonok lakóinak vesznek ajándékokat.