Tök jó programok Hallowen jegyében

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 26. bencze.aron


Töklámpások éjszakája
(Budapest, Margitsziget – 2012. október 26. péntek)

Szereted a sejtelmes fényeket, a borzongást, a kísérteties dolgokat? Vagy csak tetszik a világító tök? És mi lenne ha ebből nem egy lenne, hanem sok száz? Ha minderre kíváncsi vagy, akkor a Margitszigeten a helyed, ahol október 26-án másodszorra rendezik meg Töklámpások éjszakát, méghozzá világító tökökkel! Ha kedvet érzel, csatlakozz Te is! Ehhez nem kell mást tenned, mint faragnod egy tököt, és elvinni a Margitszigetre!

III. TökJó Fesztivál
(Érd – 2012. október 28. vasárnap, 14:00)

Immáron harmadik alkalommal rendezi meg a 20-30 Egyesület, Érd Főterén a TökJó Fesztivált! A programban a család apraja-nagyja megtalálhatja a neki megfelelő időtöltést: a kisebbeket arcfestés, kreatív foglalkozások, a nagyobbakat szám-pár kereső játék szórakoztatja majd. A lámpás felvonuláson és jelmezversenyen kívül lesz még tökös muffin, tökös rétes, sült tök, tökleves, sült gesztenye, forralt bor, meleg tea… és sok más finomság.

Szezonzáró Mesenap
(Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park – 2012. október 28. vasárnap, 10:00)

Ezen a szép őszi napon a Vasúttörténeti Parkban a játéké a főszerep – a gyermekek nagy örömére. Az Orient Csarnokban debütál elsőként a Park mobil kerti vasúti pályája is, amely a csarnok épületben lesz felállítva, így eshet eső, fújhat a szél a kisvasút tovább robog. Érdemes tehát ellátogatni, hiszen a vonatozás mellett a gyermekeket arcfestés, ügyességi játékok, kreatív sarok, mozdonysatírozás, indítótárcsa-készítés, aszfaltrajz-és mesemondó verseny is várja!

Zoo Tábor az Állatkertben
(Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert – 2012. október 29- 31.)

Szeretné ha gyermeke tartalmas programmal, jól szórakozva, biztonságos helyen töltené az őszi szünetet? Az őszi Zoo Táborban érdekes előadások, állatetetések, kézműves foglalkozások és sok-sok játék várja az állatszerető gyermekeket. A napközis táborban a csemeték garantáltan nem fognak unatkozni, hiszen a mongúzsimogatás, a bivalyetetés vagy a dél-amerikai állatvilág megismerése nem mindennapi élményeket ígér a gyermekek számára.

Szezonzáró Halloween éjszaka
(Budapesti Vidámpark – 2012. október 31. szerda, 18:00)

A Halloween a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ősi ünnepe, mely mára az egész világon elterjedt. Idén a Budapesti Vidámparkot is töklámpások és rémisztő alakok lepik el, ha leszállt az éj… Garantáltan jól szórakozik majd mindenki, aki ezen az estén a Városligetbe téved: hiszen a fényárban úszó Vidámpark élménye mellé az ünnephez kapcsolódó cukorka és “ijesztgetés” is jár, aki pedig visz magával egy házi készítésű töklámpást, az a belépő árából is engedményben részesül!

Halloween Futás
(Debrecen – október 28., vasárnap, 17:00)

Nem véletlen, hogy a kelta eredetű Halloween manapság az eredendően keresztény ünnepekhez ragaszkodó európai országokban is hódít: hajlunk arra, hogy a komor, sötét, félelmetes, ugyanakkor unalmas őszi napokat a kelta ősök hagyományait követve fénnyel, meleggel mulatozással űzzük el. A mozgás szeretetén, az egészséges életmód népszerűsítésén túl a Halloween ünnep vidámságát, a vele járó játékos, jó hangulatát szeretnék a rendezvényen tovább vinni, egy pici ünnepet varázsolni a megszokott mindennapok közé.