Top tíz nemkellék gyerekneveléshez

Kétségtelen tény, hogy a gyerek- és babavárás és -vállalás köré épült a világ egyik legnagyobb lehúzós üzletága. Következzen most tíz olyan tárgy, amit a gyerekesekre szeretne rásózni az ipar, de ésszerű kereteken belül mással is helyettesíthetők, vagy egyáltalán nincs is rájuk szükség.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. november 05. Dívány

1. törlőkendő-melegítő, ami nem meglepő módon arra hivatott, hogy a popsitörlőket langyosan tartja. De a babák tökéletesen fel tudnak nőni akkor is, ha a popsijukat szobahőmérsékletű kendőkkel tartjuk tisztán, erre becsületszavunkat adjuk.

2. kutacsvédő sapka – őszintén szólva erről a tárgyról csak most szereztem tudomást, amikor belemerültem a babawebáruházak bőséges kínálatába. Ez tipikusan az a tárgy, amit a kedvenc mondatommal el is lehet intézni egyszerűen; mi is felnőttünk valahogy, pedig nem volt rajtunk kutacsvédő sapka. Ez a tárgy az anyák ösztönös és zsigeri félelmeire épít, azokéra, akik legszívesebben a gyereket egy légpárnás szkafanderben nevelnék fel, hogy semmije se sérüljön meg. Ezt is mellőzhetjük a babakelengyéből.

3. koszmófésű – tapasztalatom szerint a koszmó elleni harc teljességgel kilátástalan és eredménytelen. Az idő fog segíteni, nem holmi koszmófésű. A koszmó felfedezésekor még lehet próbálkozni mindenféle paraffinolajokkal meg koszmófésűvel, aztán úgyis rájövünk, hogy minden hiába.

A folytatást ITT érheted el!