Új ismerkedős appok anyukáknak

Egyre több olyan applikáció jelenik meg, amely a szülőknek próbál meg segíteni az ismerkedésben, kapcsolattartásban. A legújabb a Londonban és New Yorkban bemutatott Peanut (Mogyoró) - írja a család.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. március 09. csalad.hu

Az applikációt jegyző cég társalapítója, Michelle Kennedy nem a semmiből jött, korábban a társkereső Badoo európai vezérigazgató-helyettese volt, ám amikor maga is szülő lett, gyorsan világossá vált a számára, hogy nem nagyon van olyan színvonalas digitális szolgáltatás, melyen az anyukák találkozni tudnának.

A legtöbb mobil app rosszul nézett ki, nem volt túlságosan felhasználóbarát, míg a hagyományos chatfórumokon a beszélgetés hangneme és a szóhasználat volt számára kiábrándító.

Az ingyenes, és egyelőre inkább a közösségépítésre, mintsem a reklámokra koncentráló Peanuton a regisztráláskor az anyák nyilván feltöltenek egy profilt, majd választhatnak három, rájuk leginkább jellemző „jelvényt” (például ilyen az „alvásmegvonásban szenvedő”, vagy az „egyedülálló anya”), amit több más információval együtt a szoftver arra használ, hogy összepárosítsa a szülőket.

Mindez azért lehet sikeres, mert már szülővé vált az a generáció, amelyik a randiappokon ismerkedett meg a párjával, így nekik már teljesen természetes az ilyen típusú programok használata – vélte Michelle Kennedy.

Nem a Peanut persze az egyetlen hasonló kezdeményezés, ott van például a tavaly áprilisban indult Mush, amit azóta 60 ezer alkalommal töltöttek le és egymilliószor használtak – mondták a BBC-nek az alapítók.

„Ez inkább egy kereső, amiben a környéken élő anyukák között keresgélhetünk beszélgetőtársat” – mondta Sarah Hesz és Katie Massie-Taylor az appról, ami ugyan szintén ingyenes, de két nagy világmárka már beszállt márkapartnerként.

Egyébként érdekes, hogy a két alapító egy játszótéren találkozott először, ott cseréltek telefonszámot is, mert mindketten ki voltak éhezve a felnőtt társaságra, hiszen „a szülői lét, különösen a kezdeti időszakban, nagyon magányos életforma tud lenni” – fogalmazott Sarah Hesz.