Új megközelítésben a gyermekek fejlesztése

A RolliPolli 2012. januárban nyílt mozgás- és oktatóközpont legfőbb célkitűzése, hogy igényes környezetben, specializált eszközökkel, egész kicsi kortól kezdve, játszva fejlessze a gyermekeket, és ezzel megfelelő alternatívát biztosítson azoknak a szülőknek, akik gyerekeiket élvezetes és színvonalas különórákra szeretnék járatni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 27. Paulik András

A RolliPolli 2012. januárban nyílt mozgás- és oktatóközpont legfőbb célkitűzése, hogy igényes környezetben, specializált eszközökkel, egész kicsi kortól kezdve, játszva fejlessze a gyermekeket, és ezzel megfelelő alternatívát biztosítson azoknak a szülőknek, akik gyerekeiket élvezetes és színvonalas különórákra szeretnék járatni. A tanévnek ugyan lassan vége, de most is lehet csatlakozni, a RolliPolli ugyanis a nyári szünet idejére nappali tábort szervez, 5 éves kortól. A tábor ötnapos turnusai június 26-tól indulnak, és iskolakezdésig folyamatosan várják a gyerekeket. A tábor helyszíne a RolliPolli központja.


Neves szakemberektől tudjuk, mi minden kell ahhoz, hogy egy kisgyereket az őt érdeklő tudáshoz segítsünk. Tudás, szabályok, keretek, pontos koreográfia, és mérhetetlen sok szeretet. A RolliPolli mozgás- és oktatóközpontban a strukturált tevékenységnek és a szabad játéknak, a fejlesztésnek és a felmutatott teljesítmény dicséretének kényes egyensúlyát igyekeznek az oktatók megvalósítani. Megálmodói külföldi példákat elegyítettek magyar viszonyokkal, lehetőségekkel és igényekkel. A metódust keretrendszerbe foglalták, az oktatási centrum helyszínét pedig úgy alakították ki, hogy mindenben megfeleljen a RolliPolli céljainak. Szaktanáraik, oktatóik a legelkötelezettebbek közül érkeztek, akik legfontosabb célkitűzésüknek azt tartják, hogy a fejlesztés ne erőltetett folyamat, hanem játékos, szórakoztató tevékenység legyen.

– Itt nincs lemaradás, rossz vagy ügyetlen tanuló. Itt gyerekek vannak, akik játszanak és közben szinte észrevétlenül fejlődnek: megtanulnak bukfencezni, ritmusra ugrálni, labdát magasba dobni vagy három dimenzióban gondolkodni – vallja Kivinen Beáta, a RolliPolli megálmodója. – Nagyon fontos, hogy saját tempójukban, stressztől és versenyhelyzettől mentesen tanítsuk meg nekik azt, amire vállalkoztunk. Ehhez természetesen folyamatos és kitartó munkára van szükség, ezért fontos, hogy az idelátogatók rendszeresen járjanak az órákra, ne csak egy-két alkalommal ugorjanak be hozzánk, bár természetesen erre is van lehetőség. Jelenleg szertorna, balett, judo, karate és kreatív óra található a választékunkban. Mindamellett, hogy terveink között szerepel a választék bővítése, folyamatosan törekszünk arra is, hogy a meglévő órák tematikáját színesítsük. Tudjuk, hogy a RolliPolli elindítása csak a kezdet, rengeteg ötletünk és elképzelésünk van, és ha az érdeklődést és támogatást megkapjuk a közönségtől, nem kérdés, hogy energiánk is lesz ezek megvalósítására.

A RolliPolli nyári táborban ugyanaz a magas szintű oktatás folyik, mint a RolliPolli hétköznapjaiban. Az egyetlen különbség Pap Csaba szakmai vezető szerint az, hogy tábor lehetőséget ad az intenzívebb munkára és csapat összekovácsolására is.

– Intenzívebb, de egyben kötetlenebb is lesz a munka, több játékra lesz lehetőség, hiszen előttünk az egész nap, nincs időkorlát. A napi rendszeres mozgás jót tesz az idelátogató gyerekeknek, akikből jó kis csapat áll össze a tábor végére. A táborban lesz szertorna, balett, kreatív foglalkozás, judo, úszás és karate is.

RolliPolli nyári táborok: 2012. június 25. és augusztus 31. között heti turnusban
További információ: http://www.rollipolli.hu/nyari_tabor

RolliPolli
1126 Budapest Orbánhegyi út 5.
T: 780 6531
e-mail: info [at] rollipolli [dot] hu
www.rollipolli.hu