Újabb Családháló.pont – Marcipánbaba Játszóház

A civil közösségi házban kialakított játszóház egy ingyenes programlehetőség a családok számára, amelyet önkéntes alapon szerveznek. Immár őket is csapatunkban üdvözölhetjük.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló.pont
2014. március 12. szabo.daniel

A civil közösségi házban kialakított játszóház egy ingyenes programlehetőség a családok számára, amelyet önkéntes alapon szerveznek. Immár őket is csapatunkban üdvözölhetjük.


A csatlakozást egy  hangulatos – az időponthoz illően farsangi – program keretében ünnepelhettük meg a gyerekekkel és szüleikkel, melyre eljöttek  támogatóink, sőt megtisztelt jelenlétével a polgármester úr is a megnyitón, és érdeklődéssel nézte meg a gyerekeknek kialakított játszószobát, ahol heti rendszerességgel szervezzük programjainkat – mondta Szlankáné Reiss Zsuzsanna.

A megnyitót követően a Marcipánbaba Játszóház megkapta a pályázaton nyert játékokat is lapunk képviselőjétől, Gesztes Olympiától. A játszóház vezetője kiemelte, hogy a nyert összegből elsősorban fejlesztő játékokat vettek, melyek a szabályokat variálva kombinálva minél szélesebb korosztály részére használhatóak. Hozzátette, a fejlesztő játékok mellett a zenés foglalkozásaikat színesíthetik a gyermekhangszerekkel, melyek elsősorban ritmushangszerek.

A csatlakozási ünnepségen zenés, interaktív műsort vezetett Nyeste Pálné Ani néni zenetanár a farsangi hangulat felvezetőjeként, végül farsangi mulatsággal és fánkokkal folytatódott estig a program, melyet tombola sorsolás zárt.

A Marcipánbaba Játszóház programjairól röviden:
BABASAROK– Minden kedden 9.30 és 11.30 között vagyunk együtt a gyermekekkel, anyukákkal, hogy kellemesen és hasznosan töltsük együtt az időt.
Minden alkalommal játékos fejlesztő foglalkozás a gyerekeknek: kézműves foglalkozás, mely az aktuális alkalmi programokhoz kapcsolódnak (pl.:  a szüreti-,Márton napi-, mikulás-, karácsonyi-, húsvéti-,…) készülődés;  mondókázás, éneklés, mozgásos feladatok
Programjaink:
„Játékos dallamok”- zenés foglalkozás
 Mese kuckó versekkel, mesékkel
 „A nevelés mindennapi művészete” Beszélgetés szakemberekkel (orvos, védőnő, gyermekpszichológus, pedagógus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus,…), akik havonta általában két alkalommal jönnek és különböző aktuális témákat beszélünk meg közösen.
„Marcipánbaba tornája”- mozgásfejlesztő játékok
CSALÁDI PROGRAMOK– Alkalmanként délután vagy hétvég  szervezünk. Ilyen alkalmak a börzék, melyeken szülők cserélnek, vagy kedvező áron vásárolnak egymástól, miközben a gyerekeknek játékos foglalkozásra van lehetőség (kézműveskedés, játszótér). Hétvégi délutáni programunk  például a FARSANG, JUNIÁLIS, CSALÁDI KIRÁNDULÁS, MÁRTON  NAPI LIBA BÁL, ezen alkalmakkor szintén kézműveskedtünk, népi játékokat próbálhattak ki a résztvevők, zenés foglalkozással színesítettük, volt amikor interaktív családi játékon vettek részt a családok.
OVIKUCKÓ– A sikeres csatlakozásnak köszönhetően újabb célom, hogy szeretném bővíteni programjainkat óvodások részére szervezett foglalkozásokkal áprilistól.
Csütörtökönként 16.30-17-30 között komplex foglalkozás, mely gyermekirodalmi vagy népzenei anyagra épülve fejleszti a gyermekek képességeit és személyiségét, kézműves foglalkozással és mozgásfejlesztő játékokkal kiegészítve.
NŐI TORNA-– Kapcsolódik hozzánk hétfőn 18.30-19.30 között a NŐI VONALAK- alakformáló női torna, ahol közben a játszószobában a gyermek is elfoglalhatja magát, amíg anya tornázik.

Helyszín: Árpádföldi Közösségi Ház
Menyhért utca-Cibakháza utca sarok
BEJÁRAT A MENYHÉRT UTCÁRÓl

További információt ezen az emailcímen kérhetnek – golyahir [at] gmail [dot] com