Újra pályázatot hirdetünk babasarkokra – legyen nálatok is Családháló.pont!

Ha szeretnétek szorosabb kapcsolatot a Családhálóval, ha szeretnétek egy országos hálózat tagjává válni, ha örülnétek, hogy országosan is meghirdettek programokat, és nem utolsó sorban szívesen fejlesztenétek babasarkotokat, akkor pályázzatok. A Családháló.pont elnyerésére akkor is van lehetőség, ha esetleg nem tudunk most minden pályázónak támogatást nyújtani.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló.pont
2013. november 13. Paulik András

Szűk egy éve hoztuk létre a Családháló.pontok hálózatát. Idén regionális találkozókon ismerkednek meg a hálózat tagjai. Szeptember-októberben pedig 19 helyszínen „Angyalok a gyermekek szemével” címmel rajzversenyt és kiállítást tartottunk. Most adventben pedig szeretetakciót tervezünk.  Most lehetőségünk nyílt a hálózat bővítésére és babasarok kialakításához vagy fejlesztéséhez kis összegű támogatás megpályáztatására.


Ha szeretnétek szorosabb kapcsolatot a Családhálóval, ha szeretnétek egy országos hálózat tagjává válni, ha örülnétek, hogy országosan is meghirdettek programokat, és nem utolsó sorban szívesen fejlesztenétek babasarkotokat, akkor pályázzatok. A Családháló.pont elnyerésére akkor is van lehetőség, ha esetleg nem tudunk most minden pályázónak támogatást nyújtani.

A pályázatban azok is részt vehetnek, akik már elnyerték a Családháló.pont címet, nekik e-mailon küldjük el a külön pályázati űrlapot.

Várjuk a jelentkezéseteket december 10-ig!

Családháló.pont – Babasarok Pályázat

„… a szeretet gyümölcse a szolgálat egymás iránt, s akik szolgálni tudnak egymásnak, azok elnyerik a szív békéjét.
Hol kezdődik ez a szeretet? A családjainkban…”
Teréz anya

 

A pályázat célja

A Családháló pályázatot hirdet családi közösségek számára Családháló.pont cím elnyerésére valamint babasarok kialakítására vagy fejlesztésére, már működő Családháló.pont hálózatának bővítésére. A szervezetünk célja, hogy megismertesse és erősítse a társadalomban a család összetartó erejének, mint a társadalom alapkövének jelentőségét, elősegítse az értékteremtő gyermeknevelést, és közösséget teremtsen a gyermeket vállaló fiatal családosok számára. Szeretnénk, ha erősödne a közösségi hálózat a www.csaladhalo.hu oldal és Facebook oldalunk http://www.facebook.com/csaladhalo körül.

Kik jelentkezhetnek?

Olyan új vagy régi családi közösségek, vagy több családi közösséget egy helyen összefogó szervezetek jelentkezését várjuk, akik

–  Közösségi hellyel rendelkeznek, vagy közösségi teret fenntartó szervezet befogadta.

–  Családokat fognak össze (5-10 család).

–  Rendszeres családi összejöveteleket tartanak és vállalják ezek hosszú távú fenntartását.

–  Olyan programot is szerveznek, amelyekre más családokat is várnak.

–  Azonosulnak a családháló céljaival és szívesen válnak a hálózat csomópontjává.

A pályázat keretében elnyerhető:

–  Családháló.pont cím és keretezett beltéri „tábla”.

–  Legfeljebb 50 ezer forint értékben a közösségi hely fejlesztése gyermekbútorral, játékkal, eszközzel,

–  Országos programokba való kapcsolódás lehetősége, közös megjelenések,

–  Információk családokat érintő kérdésekben,

–  A lehetőségek köre folyamatosan bővül majd, ahogy a hálózat fejlődik.
 

A Családháló.pont cím elnyerésével a nyertesek vállalják, hogy

–  a Családháló.pont tábláját a közösségi térben elhelyezik,

–  a Családháló.pont logóját kiteszik online felületeikre (linkcsere),

–  nagyobb programjaikra meghívják a többi Családháló.pontot (legalább évi 1 alkalom),

–  részt vesznek a családháló által szervezett találkozókon (legfeljebb évi 1-2 alkalom).

Az előző évben a Családháló.pontok regionális találkozókon ismerkedhettek meg, közös gyermek rajzversenyt és kiállításokat szerveztünk, illetve a Családháló konferenciáján vehettek részt, programjaikról hírt adtunk online magazinunkban. Jelnleg advent szeretetakciókat készítünk elő a hálózaton belül.

Pályázati tudnivalók:

Pályázni az alábbi címen kitöltendő űrlap beküldésével lehet 2013. december 10-ig!

http://tinyurl.com/opwq9rl

Ha minden kérdést megválaszoltatok az űrlap alján meg kell nyomni a KÜLDÉS gombot, mentésre nincs mód! Ha nincs időtök egyszerre kitölteni és elküldeni az űrlapot, akkor külön írjátok meg a kérdésekre a válaszokat és csak, ha az összes kész, akkor töltsétek fel az űrlapba. A kérdéseket a cikk alatt “palyazati urlap kerdesei” címmel mellékeltük! Érdeklődni a palyazat [at] csaladhalo [dot] hu címen lehet!

Pályázati döntés

Pályázatok eredményéről a résztvevőket december 20-ig tájékoztatjuk, illetve közzétesszük honlapunkon. A nyertesekkel szerződést kötünk. A pályázatban résztvevők kizárják a jogi út lehetőségét minden a pályázatot érintő ügyben.

Családháló.pontok megnyitása

A Családháló.pontok ünnepélyes megnyitására és a babasarkok átadására a pályázatot nyertesekkel egyeztetve február végéig kerül sor.