Ünnepeld a nyarat a szaléziakkal!

Igényes nyári szórakozást kínálunk elsősorban keresztény 18 és 30 év közötti fiatalok számára – foglalta össze a rendezvény esszenciáját a családháló megkeresésére Csány Márton, a Szalézi Partfesztivál főszervezője.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 16. Családháló

Igényes nyári szórakozást kínálunk elsősorban keresztény 18 és 30 év közötti fiatalok számára – foglalta össze a rendezvény esszenciáját a családháló megkeresésére Csány Márton, a Szalézi Partfesztivál főszervezője.


Mint megtudtuk, a Don Bosco Szaléziak magyarországi letelepedésük századik, azaz centenáriumi évét egy egész rendezvénysorozattal ünneplik, és ennek csúcspontját jelentené ez a nagyszabású vízparti fesztivál. Csány kiemelte, nemcsak azokat a fiatalokat és fiatal családosokat várják, akik ismerik és szeretik a szaléziakat, hanem azokat is, akik szeretnék megismerni őket. Arra törekszünk, hogy megmutassuk, lehet jól szórakozni Isten megbántása nélkül is – fűzte hozzá.

Népszerű szerzetesrend

De hogy kik is ők? Don Bosco Szalézinak‘ lenni azt jelenti, hogy az ember olyan katolikus szerzetesrend tagja lesz, melyben a tagok egész életüket Istennek szentelik a fiatalok, főleg a legszegényebbek és szűkölködők nagylelkű szolgálata által. Ezt az életformát az ember a szerzetesi fogadalmak letételével kezdi, közösségben élve, miközben a fiatalokat neveli és evangelizálja Don Bosco példája szerint.

A Don Bosco Szaléziak a föld 130 országában vannak jelen, 8 régióban, 89 tartományban 9385 folyamatosan működő, 8404 részidőben működő szalézi műben. A szaléziak 2010-es adatok szerint 15 763-an vannak, közülük 121 püspök illetve prelátus. Ez a világon a második legnépesebb férfi szerzetes rend a jezsuiták után.

Program mindenkinek

Az augusztus 14-18. között zajló program részleteiről szólva Csány elmondta számos külföldi és hazai előadó mellett sport és más kikapcsolódási lehetőségeket is kínálnak a résztvevőknek, érdekességként pedig a vízparti szentmisét említette. A kulturális sátor pszichológiai, életvezetési, lelkiségi, tudományos témájú előadásokkal várja az érdeklődőket, de bármikor be lehet ugrani egy kis feltöltődésre a lelki sátorba. Lesz lehetőség – folytatta Csány – filmnézésre, részt lehet venni sportbajnokságokon és túrázásokon is. Lesz még kreatív sátor, csocsó és természetesen ott lesz a Balaton is. A főszervező szerint az esti fellépők közül kifejezetten közkedvelt zenekarokat tudtak meghívni. Az ötnapos fesztiválon többek között fellép a Kaláka, a Kowalsky és a Vega is.

A fesztivál honlapja szerint egyedi programokban sem lesz hiány. Mint írják, „döntünk majd guinness (vagy legalább szalim) rekordot, megnézzük, ki tud kartonpapírból hajózható járművet készíteni, csinálunk katicafogó-versenyt, majd egyesével megmentjük az összeset!”

A helyszín Balatonkenese, Part Üdülő is, a részvételi díj 15000 Ft / fő. A költség nemcsak a 4 éjszaka szállását (ágynemű igénylése esetén egyszeri +500 ft-os mosatási költség) tartalmazza, hanem szerda vacsorától vasárnap ebédig napi háromszori étkezést, strandhasználatot és minden előadás és fellépő meghallgatását is.

Jelentkezni a fesztiválra itt tudtok!