Utolsó hétvége Karácsony előtt – most sem unatkozhatunk

Ha már minden ajándék becsomagolva lapul a szekrény alsó polcain, és a lakás is ünnepi hangulatba öltözött, akkor ideje egy izgalmas program után nézni a hétvégén. Összegyűjtöttünk néhányat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 21. bencze.aron

Ha már minden ajándék becsomagolva lapul a szekrény alsó polcain, és a lakás is ünnepi hangulatba öltözött, akkor ideje egy izgalmas program után nézni a hétvégén. Összegyűjtöttünk néhányat.


XIV. Budapesti Karácsonyi Vásár
(Budapest, Vörösmarty tér – 2012. november 16. – 2012. december 31.)

Idén a Vörösmarty téren, a vásári finomságokat és kézműves tárgyakat kínáló házikók ölelésében, egy ünnepi fényben játszó, rejtélyes varázskert is várja a látogatókat a Budapesti Karácsonyi Vásár közepén. Fűtött, kézműves játszóházban tehetik próbára ügyességüket a legkisebbek, akik elsajátíthatják a mézeskalács-készítés fortélyait, és egyedi ajándéktárgyakká formálhatják az olyan természetes alapanyagokat, mint a szalma, vagy a csuhé. Hétvégén pedig bábelőadások szórakoztatják majd az aprónépet.

2. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár
(Pécs, több helyszínen – 2012. november 30. – 2012. december 24.)

Forralt bor, kürtőskalács, malacsütés, pecsenyék, rétesek, Pécs-környéki kistermelők finomságai, mesemondók, kézművesek, fényjáték és Valódi Varázslat gondoskodik arról, hogy ezen a télen is egymásra találjunk és jól érezzük magunkat a Második Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásáron. A legkisebbek feladhatják kívánságaikat a Mikulás postaládájába, felkereshetik a Mikulás Házát, megcsodálhatják a Betlehemet. December 22-én pedig Tamás Éva Játéktára várja a táncos lábú aprónépet.

Angyalváró hétvége
(Budapest, VAM Design Center – 2012. december 22-23.)

Csodálatos mesevilággá, hatalmas játszóházzá változik a Vam Design Center ezen a hétvégén, hogy “amíg az Angyalok dolgoznak”, a kicsik és nagyobbak egyaránt hasznosan és jól szórakozva töltsék el az időt. A kisebbekre gondolva, naponta több alkalommal lesznek színházi előadások. Ezen kívül diafilm-vetítésekkel, különböző táncelőadásokkal és koncertekkel – a zene és a hangszerek iránt fogékonyabb gyerekeket pedig hangszerbemutatókkal is várják, melyeken ők maguk is részeseivé válhatnak a hangok életre keltésének, a zene megszületésének.

 

Csokikoncert
(Budapest, Millenáris Fogadó – 2012. december 23. vasárnap, 10:00)

A Csokikoncerteken a gyerekek a hangszerek és a hangok világában kalandozhatnak, a játékos kérdésekre adott helyes válaszokért pedig csokit zsebelhetnek be. December 23-án az In Medias Brass Quintet rézfúvós együttes karácsonyi dalokat tanít a gyerekeknek, akiket a vidám dalok mellett mesekönyvekkel, rendhagyó irodalomórákkal, kreatív műhellyel, arcfestéssel és sok más játékkal is várnak a Millenárison!

 

McDonald’s BringaMánia Park (Kerékpár)
(Budapest, Campona – december 17-30.)

Az idei karácsony sem lesz híján a McDonald’s BringaMánia által szervezett kerékpáros programoknak. A BringaMánia Park december 17. és 30. között várja a kicsiket és családjukat a Camponában. A szórakoztató, játékos programok szinte észrevétlenül nyújtanak nagyon fontos bringás közlekedésbiztonsági ismereteket a kis kerekezőknek, és kikapcsolódást a vásárlásban megfáradt szüleiknek.

Karácsony Kupa (Kerékpár)
(Póstelek – december 23., vasárnap, 10:00)

Várják a kicsiket, nagyokat; kezdő és haladó bringásokat december 23-án az elmaradhatatlan Karácsony Kupára! Ez a verseny elsősorban az örömbringázásról, az együttlétről szól. Könnyedebb pályákon bárki kipróbálhatja magát a terepen, vagy jóízűen meccselhet versenytársával. Ráadásként az ob tesztfutam alatt szurkolhatnak egy kimagasló tudású mezőnynek.