Vakáció utáni mélabú

A vakációzók 34 százaléka küszködik mélabúval az Egyesült Államokban, miután véget ért nyaralása - derítette ki a TripAdvisor amerikai turisztikai honlap.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 21. szabo.daniel

A vakációzók 34 százaléka küszködik mélabúval az Egyesült Államokban, miután véget ért nyaralása – derítette ki a TripAdvisor amerikai turisztikai honlap.


A megkérdezett 1400 alany 64 százaléka már a nyaralásán elkezd aggódni azért, hogy annak hamarosan vége szakad. Az egyheteses utazásokon a leginkább az ötödik nap a legborúlátóbb, de akadnak – bár csak 4 százaléknyian -, akik vakációjuknak már a legelső napján azon keseregnek, hogy nem tart üdülésük örökké.

34 százalék azok hányada, akik munkájuk miatt vonakodnak hazatérni, 84 százalék úgy érzi, hogy igen hamar a pihenés előtti szintre emelkedik feszültsége: 19 százaléknak azonnal, 43 százaléknak egy héten belül. 12 százalék a hazatérése utáni első hónapban beteget jelent, 8 százalék munkahelyváltást fontolgat, 4 százalék pedig rendszeresen elkésik a munkából.

A vakáció utáni búskomorságra a legjobb gyógyír új vakáció tervezgetése, vagy a legutóbbi emlékeinek felidézése filmmel, fényképekkel.