Várak, pincék, Csík zenekar – programok a hétvégére

25 éves a Csík Zenekar, őket is ünnepelhetjük a hétvégén, de tájékozódhatunk akár a magyarországi várak teljes évi programjáról is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 17. szabo.daniel

25 éves a Csík Zenekar, őket is ünnepelhetjük a hétvégén, de tájékozódhatunk akár a magyarországi várak teljes évi programjáról is.


Hay Fesztivál
BUDAPEST, több helyszínen
május 17 – 21.
A 25 éve alapított Hay Fesztivál mára a világ egyik legjelentősebb kulturális esemény-sorozatává nőtte ki magát, melyet öt kontinens tizenegy városában rendeznek meg. A Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közép-Európai Egyetemen és az Akvárium Klubban nemzetközi hírű írókkal, gondolkodókkal, muzsikusokkal és magyar szerzőkkel találkozhat a hazai közönség.

Csík zenekar – 25 év
BUDAPEST, Művészetek Palotája
19:30
Ritka, különleges alkalom, amikor egy zenekar a pályafutása huszonötödik esztendejéhez ér. Olyan csak egy van az életben. És ha az ország legrangosabb – ráadásul Bartók Béláról elnevezett – hangversenytermében ünnepelheti meg, bátran állítható, hogy valami rendkívüli dolog elé néz a zenekar és a közönsége egyaránt.

Zsolnay Fesztivál
PÉCS, Zsolnay Negyed
május 16 – 19.
A Zsolnay Fesztivált a kulturális célokra és küldetéssel újraálmodott hatalmas ipari műemlék együttes, a Zsolnay Kulturális Negyed nyitórendezvényeként szervezték meg először 2012-ben. Az összművészeti fesztivált 2013-ban is megvalósítják, előtérbe helyezve egyedi arculatát, csak Pécsre és a Zsolnay Negyedre jellemző kvalitásait.

Miénk a vár!
BUDAPEST, Városliget – Vajdahunyadvár
május 18 – 20.
A várak majálisán különböző váraink mutatják be turisztikai és programkínálatukat a városligeti Vajdahunyadvár történelmi falai között. Hagyományőrző táborok, fegyver-, és viseletbemutatók, haditorna, lovagi játék, zene, régizene együttesek, bábszínház, tánc, kézműves foglalkozások, játszóház, kiállítások, filmek várják a látogatókat.

VI. FRISSEK Minifesztivál- Musicaaa
BUDAPEST, MÜSZI
20:00
Gyertek lazulni egy összművészeti estre! Különböző művészeti ágakból érkeznek fellépők, hogy a közönség egyszerre többfajta előadóművészettel és annak fiatal képviselőjével ismerkedhessen meg. Minden meghívott előadónak maximum 10 perc áll rendelkezésére, amiben előadhatja legújabb ötletét, munkáját.

Ludovika Fesztivál
BUDAPEST, Orczy-Park
május 18 – 19.
A magyar hadikultúra évszázadait bemutató rendezvény tartalmas kikapcsolódást ígér az érdeklődőknek, a családok tagjainak – a legkisebbektől az idősebbekig. A különböző magyar történelmi korokat idéző katonai bemutatók, lovas bemutatók, gyermekprogramok, várják a látogatókat Józsefváros legnagyobb parkjában.

Korok Fesztiválja
BALATONFÜRED, több helyszínen
május 18 – 20.
Balatonfüreden a Reformkori Hagyományőrzők Társasága immáron 6. éve rendezi meg a Korok Fesztiválját. A 3 napos rendezvénysorozat a reformkori életről, az akkoriban divatos öltözékekről szól. A gyerekeket izgalmas programokkal és kirakodóvásárral is várják. A kézműves kirakodó vásár a Tagore sétányon tekinthető meg.

Nyitott Pince Napok 2013
Országszerte, több pincészetben
május 18 – 20.
Országszerte több mint 100 pince várja nyitott kapukkal a borbarátokat. Magyarország csaknem valamennyi borvidékén és bortermő helyén bekukkanthatunk a pincészetek, borozók, borházak, vinotékák és borvendéglők színfalai mögé. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen nyílik lehetőség a pince és a szőlőbirtok bejárására…

Énekel az ország 2013
BUDAPEST, Művészetek Palotája
19:30
Negyedszázados hagyománnyal rendelkező sorozat, a magyarországi kórusok egyik legsikeresebb országos rendezvénye. A magyar zenei életben párját ritkítóan sikeres kezdeményezés keretében a legkülönbözőbb korú és képzettségű zenebarátok gyűlnek össze az ország minden részéből, hogy közösen adják elő az oratóriumirodalom legnagyobb alkotásait.

Várfesztivál 2013
SZIGLIGET, Vár
május 18 – 20.

A Pünkösdi hosszúhétvégén a rendezvény egészen hétfő délutánig tart. Minden évben törekednek arra, hogy kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálja a neki megfelelő programot. Az alsó várban kialakított színpadon fegyver és harcászati bemutatók, korhű zenéket, táncokat felelevenítő művészek és egyéb zenés-táncos műsorok kerülnek bemutatásra.