Veszélyes pihenőszék: már 10 csecsemő halálát okozta a gondatlan használat

Figyelmeztetést adott ki a Fisher-Price, mert csecsemőknek szánt pihenőszéke veszélyes lehet, ha picit nagyobb gyermekek, akik már forogni is képesek, rögzítés nélkül tartózkodnak benne. A kérdéses termékben 2015-óta tíz csecsemő vesztette így életét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
veszély
2019. április 08. Családháló

Akár már három hónapos kortól is veszélyessé válhat a Fisher-Price egyik pihenőszéke, amely Rock ‘N Play fantázianéven került forgalomba – számolt be róla az abcnews.go.com.

A cég figyelmeztetést adott ki, melyben felhívják a szülők figyelmét, hogy három hónapos kor fölött, illetve ha a gyermek át tud fordulni, ne használják tovább a terméket. A felhívás arra is kiterjed, hogy használat közben nem szabad elfelejteni bekapcsolni a biztonsági övet.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy alvás közben más helyzethez hasonlóan semmilyen kiegészítő (párna, takaró, töltött plüss) használata nem ajánlott.

A halálesetekről részleteket nem tudni, de a hivatalos tájékoztatás szerint mindegyik azért következett be, mert a gyermekek átfordultak a székben; a tájékoztatás szerint három hónapos vagy annál idősebb korukban.