VIDEÓ: Életmentés a McDonald’s-ban

Az életét köszönheti a gyorséttermi dolgozók lélekjelenlétének az a kislány, akinek a torkán akadt az ebédje, és emiatt leállt a légzése - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 07. bencze.aron

Az életét köszönheti a gyorséttermi dolgozók lélekjelenlétének az a kislány, akinek a torkán akadt az ebédje, és emiatt leállt a légzése – írja a Blikk.


Minden szülő rémálma az, amikor a gyerek hirtelen fulladozni kezd, és nem tudnak rajta segíteni. Ez történt a minap Tevita és Glory esetében, akik egyéves kislányukkal ebédeltek épp a McDonald’s egyik ausztrál éttermében.

A gyerek torkán akadt egy kis krumpli, és mire észbe kaptak, már elkékült és nem lélegzett. A pánikba esett szülők a pulthoz rohantak vele, hogy segítséget kérjenek a személyzettől. A történtekről készült videófelvételen jól látszik, amint a gyorsétterem dolgozói, illetve a többi vendég felteszi a kislányt a pultra, és erőteljesen dörzsölik a hátát, hogy elmozdítsák a megakadt falatot. A kis Nevaeh édesanyja kezét tördelve sír a gyerek felett, míg a többiek az életéért küzdenek. „Mentsék meg a kislányom, nem lélegzik!”- kiabálja.

Az egyik dolgozó egy ízben a fülét is odatapasztja a gyermek szájához, hogy ellenőrizze, lélegzik-e már. Az étterem menedzsere elmondta: a személyzet természetesen riasztotta a mentőket, a kiérkezésükig pedig a diszpécser útmutatásai alapján próbáltak úrrá lenni a helyzeten.

Három örökkévalóságnak tűnő perc után szerencsére a gyerek hirtelen felköhögte a falatot, és újra lélegezni kezdett. Kórházba szállították, hogy benntartsák éjszakára, de másnap hazaengedték.

A gyorsétterem dolgozói az eset után kitüntetésben részesültek – írja a Daily Mail.