A világhírű Titanic kiállítás megérkezett Magyarországra!

Ma nyitotta meg kapuit az az egyedülálló kiállítás, amelyen több száz eredeti műtárgyat láthatnak a látogatók  a híres hajóroncsból. A jéghegynek ütközött és elsüllyedt hajó, amely kora legnagyobb személyi transzatlanti hajója volt most ezen a kiállításon „meséli el” saját történetét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kiállítás
2017. július 20. Családháló

A hajó technikai felszerelései, bútorok, de még az utasok személyes tárgyai (ruhák, ékszerek, pénztárcák) is megtekinthetők, a tárlaton pedig a kor helyi történelmi eseményei mellett a Titanic magyar vonatkozású történetéről is sok mindent megtudhatunk.

A Titanic volt a kor legnagyobb személyi transzatlanti hajója, a technológiai forradalom legmonumentálisabb vívmánya. Utasokat és postai küldeményeket szállított Európa és Észak-Amerika között. A nagy transzatlanti hajók szimbolizálták a 20.század elejének hatalmas fejlődését és a technológia új korszakának kezdetét. Azonban a Titanic mégsem vonult be a sikertörténetek közé, hiszen első útján süllyed el az Atlanti-óceánon, 1912. április 15-én. Több mint 1500 ember vesztette életét ezen az éjszakán.

A tárlat hitelesen mutatja be a XX. század elejének társadalmi és politikai helyzetét, történelmi kapcsolatait, Magyarországon és a világ többi részén. A bejáratnál a látogatók egy beszállókártyát kapnak egy valódi Titanic utas nevével, a kiállítást egy különleges időutazásként élhetik át a tengerjáró fedélzetén. A kabinok, a gépház és az ebédlő részletes rekonstrukciójának köszönhetően a látogatók átérezhetik a 20. század elejének légkörét, a korabeli luxust és a szegénységet is.

Az egyik leglátogatottabb európai kiállítás a hét minden napján reggel kilenctől este nyolcig tekinthető meg a Király utca 26 szám alatt, a volt VAM Design Center területén. További részletek ITT.