Völgyesi Gabi: Készen állok a változásra

Megszületett Völgyesi Gabinak, a Unique énekesnőjének a kisfia, Martin. A beszélgetés még a terhessége idején készült.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 02. czefernek.lena

Megszületett Völgyesi Gabinak, a Unique énekesnőjének a kisfia, Martin. A beszélgetés még a terhessége idején készült.


Az óbudai étterembe betoppanó csőnadrágos szőkeség láttán többen felkapják a fejüket. Nem a pocakja miatt, hiszen azt szinte észre sem venni a vastag, kapucnis dzsekiben. A kitüntető figyelem szépségének szól.

– Le sem tagadhatnád, hogy remekül érzed magad a bőrödben.

– Tényleg így van. A várandósságom előtt foglalkoztatott, hogyan fog átalakulni a testem, de amióta babát várok, látom, hogy nem történnek drámai változások. A párom szépnek lát, így aztán minden rendben!

– Kovacsics Ádámmal 11 év óta éltek együtt. Miért vártatok ilyen sokáig a családalapítással?

– Már az egyetemi évek alatt foglalkoztatott a gyerekvállalás gondolata. A Unique ment, tulajdonképpen a karrierépítés miatt halogattam a családalapítást. Az volt a célom, hogy a szülés előtt az összes szakvizsgámat letegyem, és az eskütétel után ügyvédként helyezkedhessek el. Négy évig voltam ügyvédjelölt.

– Párhuzamosan énekeltél és lettél ügyvéd – ez két igen különböző életforma. Hogy lehet a kettőt összeegyeztetni?

– Az éneklés elsősorban kreatív, érzelemorientált tevékenység, a jogászlét azonban kifejezetten agymunka. Szerintem semmilyen szempontból nem összeférhetetlen a kettő, sőt jól kiegészítik egymást.

– Milyen ügyvéd leszel?

– Bár tudom, hogy a kérdés nem erre irányul, remek, felkészült szakember leszek, illetve próbálok az lenni jelenlegi megbízásaim során is. A viccet félretéve polgárjogi és büntetőügyekkel egyaránt foglalkozom, a bonyolult ügyek szétszedése, leegyszerűsítése izgat. A Unique-ban nemcsak előadóként veszek részt, és Ádám, a párom, nemcsak zeneszerző – életben tartjuk az együttest, elsőszülött gyerekünket. A marketing izgalmas feladat, csak most ástam bele magam igazán. Próbálom megszabni az irányokat, azokhoz adekvát eszközöket rendelni és haladni előre. Minél többet tanulok, annál inkább rájövök, milyen keveset is tudok.

– Nem féltél, hogy a gyerekvállalás félbetöri a szépen ívelő karrieredet?

– A Unique esetében a gyerek nem jelent törést a karrierben, sőt ellenkezőleg, előrelépésnek érzem. Például amióta babát várok, sokkal több médiamegjelenést kapok. Most forgattuk a legújabb videoklipünket, így amikor a babánk világra jön, éppen akkor fogják elkezdeni játszani az új dalt. Az Ugye mindig itt leszel? nagyon lendületes, optimista szövegvilágú dal, amellyel mostani állapotomban igazán egyszerű azonosulnom.