„Zenével a gyermekekért”

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 30. czefernek.lena

A „Zenével a gyermekekért” kampány keretében november 30-ától vetítik a Minimax és Megamax csatornákon az NGYSZ munkáját bemutató rövidfilmet.


A nyolc perces anyag a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységét, ezen belül is a Teréz körúti rendelőben folyó terápiás munkát mutatja be a gyermekek számára is érthető és figyelemfelkeltő módon.

A Gyermekmentő munkájához kapcsolódóan a Péterfy Bori&Love Band készített egy dalt és hozzá egy videoklipet, amely a filmmel párhuzamosan szintén november 30. és december 14. között lesz látható a két gyerekcsatornán.

A Gyermekmentő Szolgálat 2002 szeptemberében nyitotta meg rendelőjét a Teréz körúton, ahol jelenleg gyermekgyógyászati és gyermek-neurológiai szakrendelés folyik elsősorban óvodás és kisiskolás korú, magatartási problémákkal, tanulási zavarokkal küszködő illetve autista, rászoruló gyermekek részére.

A rendelőben gyógypedagógus, gyógytornász, gyermek-pszichoterapeuta és gyermek neurológus dolgozik. A speciális eszközökkel felszerelt tornateremben, a hazánkban még kevésbé ismert Ayres-terápia alkalmazásával is fejlesztik a gyerekeket.  A hat fős rendelőt Dr. Büki György gyermek neurológus irányítja.

2010-ben összesen 3 802 terápiára, szülői konzultációra és vizsgálatra került sor, míg 2011. október 31-ig ez a szám elérte a 2500-at.  

A Gyermekmentő Szolgálat munkájáról bővebb információ a www.gyermekmento.hu oldalon található.