Zsúfolásig megtelt a Nemzeti Nagyszínpada a Családháló ünnepi koncertjén!

Az 1956-os forradalom üzenete a magunkért, szabadságunkért való egységes kiállásról szól - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az 1956-os hősök tiszteletére, a Családháló.hu magazin szervezésében tartott ünnepi hangversenyen, a Nemzeti Színházban, szombat este.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom
2016. október 24. Családháló

Székely Attilának, a Családháló országos szervezőjének köszöntője után – amelyben üdvözölte az eseményen résztvevő testvércsaládokat – Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya,  fideszes országgyűlési képviselője tertott ünnepi beszédet a zsúfolásig megtelt nagyteremben.

Kiemelte: egy országot nem csak a fegyverek védenek, a nemzet összetartozásának ereje a szűkebb és tágabb családokban van. A mai Magyarország gyengébb lenne 1956 hőseinek áldozatvállalása nélkül. Adjon a sors összetartást, hogy el ne vesszen legnagyobb kincsünk: a magyar szabadság – fogalmazott az Országgyűlés háznagya. Mátrai Márta az ünnepi előadáson tolmácsolta Kövér László házelnök üdvözletét a jelenlévőknek, aki az esemény fővédnöke volt.

Folyamatos kihívás, hogy a szabadságunkat, függetlenségünket fenn tudjuk tartani – hangsúlyozta ezt követően Tuzson Bence államtitkár. Most is kiállunk önrendelkezésünkért: csak a magyarok mondhatják meg, miként, kikkel éljenek Magyarországon – szögezte le Tuzson Bence.

A magyar nép szabadsága az 1956-os hősök áldozatából sarjadt. A Rákosi-rendszerben darabokra esett Magyarország 1956-ban összefogott. Akkor egy nemzet állt ki egységesen a szabadságáért. A mindennapi emberek forradalma volt ez – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Európa eltűrte, hogy a szovjetek leverjék a forradalmat, és utána megtorlás, majd újabb, sok évtizedes diktatúra következzen. Akkor mi, magyarok megtanulhattuk, hogy csak magunkra számíthatunk. 1956 hősei megtanítottak minket arra, hogy a szabadságért ki kell állnunk nap mint nap – hangoztatta Tuzson Bence.

A hagversenyen részt vett a Vox Humana Énekkar, Canticum Novum Kamarakórus
Gregor József Általános Iskola Jubilate kórusa, valamint Kriszta Kinga, szoprán; Horváth István, tenor; Haja Zsolt, bariton. Az ő tolmácsolásukban hallhattuk többek között Erkel, Kodály, Dohnányi és Brahms leghíresebb műveit.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.