A Teréz anya által csecsemőként megmentett Emmanuel története

Emmanuel Leclercq az erkölcsfilozófia doktora és papi szemináriumba jár. Jelen volt Teréz anya szentté avatásán Rómában, és a francia RTL rádiónak elmesélte különleges történetét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmentés
2016. szeptember 06. Csontos Dóra

Emmanuel Leclercq az erkölcsfilozófia doktora és papi szemináriumba jár. Jelen volt Teréz anya szentté avatásán Rómában, és a francia RTL rádiónak elmesélte különleges történetét.


Emmanuel 1982. szeptember 9-én született Indiában, Mumbai egyik nyomornegyedében, Amravakiban. Tíznapos korában anyja egy hulladékgyűjtő konténerben hagyta a Szeretet Misszionáriusai Kongregáció árvaháza előtt. A véletlen úgy hozta, hogy Teréz anya éppen azon a napon látogatta meg az intézményt, ő talált rá a csecsemőre, bevitte magával a házba, amelyet Emmanuel az első igazi otthonának tart.

„Mindent Teréz anyának köszönhetek, a születésemet, az egész életemet – hangsúlyozta az ifjú szeminarista a rádió mikrofonja előtt. – Ha ő nem lett volna, most nem lennék itt a Szent Péter téren, hogy hálát adjak az Úrnak, és imádkozzak.”

Emmanuel egy darabig a Szeretet Misszionáriusai nővéreknél élt, majd örökbe fogadta egy francia házaspár. Négy testvér is várta: egy indiai, egy haiti és két francia: „igazi szeretetközösség” – ahogyan Emmanuel nevezi.

Miután felnőtt, elment Indiába, hogy megnézze a házat, ahol befogadták. Egy ideig a Szeretet Misszionáriusaival dolgozott és megismert egy idős nővért, aki már akkor is ott volt, amikor ő a házba került. Tőle tudta meg a történetét.

Ma már az erkölcsfilozófia doktora, könyvet is írt Méditer avec Mère Teresa (Meditálni Teréz anyával) címmel. A hit áll élete középpontjában, az avignoni egyházmegye szeminaristája. Úgy érzi, azzal, hogy édesanyja elhagyta, egyben ajándékot is adott neki, az élet ajándékát, és Teréz anya tette méltóvá erre az életre.

(Magyar Kurír)