„A víz elmossa a könnyeim”

Adámi Zsanett paraúszó élete egyik legnagyobb lehetősége előtt áll. A fiatal lány eredményeivel már bizonyított. Ha a szövetségi kapitány bizalmat szavaz neki, akkor a nyári riói paralimpián Magyarországot képviselve ugorhat medencébe.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
adámi zsanett
2016. március 15. Csontos Dóra

Adámi Zsanett paraúszó élete egyik legnagyobb lehetősége előtt áll. A fiatal lány eredményeivel már bizonyított. Ha a szövetségi kapitány bizalmat szavaz neki, akkor a nyári riói paralimpián Magyarországot képviselve ugorhat medencébe.


A fiatal, mosolygós paraúszó háromszor döntötte meg a 150 méteres vegyes úszás világcsúcsát. 2013-ban kétszer is sikerült új rekordot felállítania, majd egy évvel később is maga mögé utasította a világot. Az idei Európa-bajnokságon ismét megmutathatja, mire képes.

Zsanett az ötkarikás esélyekről egyelőre óvatosan nyilatkozik, hiszen négy évvel ezelőtt is londoni szerepléssel kecsegtette a sors, ám akkor az nem jött össze. Ha most kijut, három versenyszámban indulhat: az ötven- és százméteres hátúszásban az S2-es kategóriában, valamint az ötvenméteres mellúszásban az SB3-asban. A csapat hat női kvótát szerzett, ezekre nyolcan állnak sorba. Zsanett eddigi eredményei meggyőzhetik a szövetségi kapitányt, hogy érdemes a részvételre.

Közzétette: Zsanett Adámi – 2015. július 13.

Erőfeszítés és koncentráció a siker kulcsa

A fiatal sportoló a Sun Palace Fitnesz Club úszómedencéjében rója a hosszokat. „Három-nulla-négy” – nyomja le a stoppert Magyarovits Zoltán, Zsanett edzője. A paraúszó meglepődik a jó eredményen, szusszan egyet, majd a rövid pihenő után ismét elrugaszkodik a medence széléről, hogy minden erejét beleadva kihozza magából a legjobbat.

Az úszótehetség január közepe óta az Újpesti Torna Egylet (UTE) színeiben edz, és ennek azért is örül, mert egyik nagy példaképével, Gyurta Dániellel egy csapatban készülhet az ötkarikás játékokra. A 21 éves sportoló a világklasszis mellett trénerére is hősként tekint, mestere sokszor önt belé lelket és erőt. Zoltán útmutatása, lelkesítése mellett még ha rossz kedvűen is ugrik vízbe, a végén mosolyogva száll ki a medencéből. Az edzés és a versenyzés mindazonáltal óriási erőfeszítést és koncentrációt kíván meg. Zsanett úgy fogalmaz: „ha sírok, nem látják a vízben, hiszen az mindent elmos”.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!