Családháló-jókívánság: a betlehemi pásztorok lelke legyen veletek karácsonykor!

Akár figyeltünk rá, akár nem, eljött közénk a Megváltó, hogy szeretni tanítson minket, s ha elég nyitott a szívünk, akkor legalább ezekben a napokban jobb emberek próbálunk lenni, mint egész évben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 23. Paulik András

Kedves Olvasóink!

Az ablakon túl néha meg-megérkezik a karácsony havas hangulata nagy pelyhek formájában, s közben szép lassan, megállíthatatlanul és szinte tőlünk teljesen függetlenül körbeölel bennünket a karácsony.


Mondják ezt a szeretet ünnepének, bár szerintünk a kis Jézus megszületése a világra több ennél. A szeretet mellett/közben jelenti ez a meghittséget, az odafigyelést, azt az érzést, hogy anya, apa és a gyerekek – a család – együtt vannak és egy gyertya fényénél, vagy a karácsonyfa csillogásánál valami rendkívül erős szövet köti össze őket és a világ minden molekuláját.

A szenteste előtti nap estéjén egy nagyobbacska közértbe tértem be, hogy kenyeret és néhány alap élelmiszert vegyek az ünnepnapokra. A kasszák magasságában egyszer csak azt éreztem, hogy a pénztárosnő mosolyog, a máskor minimum morcos vevők visszamosolyognak rá, kedélyesen váltanak vele egy-két mondatot, készségesen segítenek egymásnak a pakolásban, sőt még viccelődnek is mielőtt áldott karácsonyt kívánnának egymásnak. Mi történt itt? A pásztorok lelke Betlehem felé betévedt a boltba és kegyesen közénk érkezett az isteni születés gyógyító élménye? Vagy csak a csodavárás misztériuma ez? Ki tudja…

Mindenesetre akár figyeltünk rá, akár nem, eljött közénk a Megváltó, hogy szeretni tanítson minket, s ha elég nyitott a szívünk, akkor legalább ezekben a napokban jobb emberek próbálunk lenni, mint egész évben.

A tavasszal indult családháló.hu csapata nevében szeretnék Nektek olyan szeretetközösségben megélt, békés és nyugodt karácsonyt kívánni, amely maradandó emléketek lesz mindörökre!

Paulik András
főszerkesztő