Családok a téren + képek

Szombaton tartották a Békemenet Magyarországért elnevezésű békés demonstrációt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 22. szabo.daniel

Szombaton tartották a Békemenet Magyarországért elnevezésű békés demonstrációt.


Egy kis háttér:

A szervezők, és hírességek közül velük találkozhattunk: Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Pataky Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és még sokan mások…

Hogy is van ez?

Biztos sokan halottátok, hogy békés demonstrációt tartottak január 21-én azaz most szombaton a fővárosban.

Úgy gondoltuk, érdemes lenne szétnézni, hogy megnézzük mennyi család vesz részt ezen a nagyobb sétának is felfogható rendezvényen.

Aki ellátogatott, olyan helyeken sétálhatott, ahol nem minden nap,  mint például az Anrássy úton, vagy az Alkotmány utcában, és bár hideg volt, százezrek vettek részt és köztük sok családos is ott volt.

A babakocsisoktól kezdve a szülők nyakában ülő kisgyerekeken át egészen az idősebbekig minden korosztály képviseltette magát.

Ön miért gondolta úgy, hogy részt vegy a békes felvonuláson?

Kérdésünkre az alábbi válaszok születtek:

1. “Egyértelmű, hogy miért, mostanában sok támadás érte a hazát, mind országon belülről, mind az Eu-ból, és ezzel szeretnénk megmutatni, hogy kiállunk a jelenlegi kormány mellett”.

2. “Megerősítsem Orbán Viktort, illetve a kormányt abban, hogy amit csinál, az jó és helyes.”

3. “Azért, hogy kiálljunk a demokratikus úton megválasztott kormány, és Orbán Viktor mellett. Úgy gondolom, hogy a legitimitást megkell őrizni, és bár az ország vezetősége nem teljesítette még minden igéretét, mi mégis kiállunk mellettük és ezzel is támogatjuk őket.

4. ” Bosszant, hogy akár a benes dekrétumok érvényessége ellenére Szlovákia demokratikus állam, míg Magyarország nem, zavar hogy kettős mércével mérik az országot, míg az előző kormánynál szemenlőtték az embert, az demokratikus volt, most bírókat küldenek nyugdíjba, ez pedig nem. Az Eu is kettős mércével nézi a tagállamokat, ha Magyarország nem úgy táncol ahogy fütyülnek azonnal neki esnek. És ezért jöttünk ki, hogy kiálljunk Orbán Viktor mellett.

Madártávlatból:

Amikor a tömeg vége elhagyta a Hősök terét, az eleje már a Kossuth téren volt, és bár nagyon sokan részt vettek, mégis békés maradt a tűntetés.

Jó volt látni, hogy a “felnőttek” mellett kilógtak a tömegből a babakocsit toló szülők és családjaik.