Egy apa levele Down-szindrómás lányához

Paul Daugherty azért tette nyilvánossá lányának írt sorait, hogy reményt adjon azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke Down-szindrómával jött a világra. S hinni benne, hogy teljes életet élhetnek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. szeptember 20. Gyarmati Orsolya

Paul Daugherty azért tette nyilvánossá lányának írt sorait, hogy reményt adjon azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke Down-szindrómával jött a világra. S hinni benne, hogy teljes életet élhetnek!


 

Paul lánya, Jillian 25 éves. A Downszindrómával született lány esküvője napján kapta meg édesapjától a levelet, amelyet az apa az interneten is közzé tett.

“Úgy vélem, az embereknek szüksége van reményre egy ilyen helyzetben”, mondta el Paul a BuzzFeednek. Íme, egy részlet a levélből:

“Az emeleten vagy édesanyáddal és a koszorúslányokkal, s éppen az utolsó simításokat végzitek, mielőtt lejönnétek. Ékszerekkel díszített ruhád a délutáni napsugár minden fényét visszaveri. A sminked – ó, az a vörös rúzs! – kiemeli szépségedet, ami minden nappal jobban kiteljesedett, mióta megszülettél. A mosolyod ragyogó és örök.

Ferenczi Gábor dokumentumfilmjének előzetese. 
 

Kint vagyok, az ablak alatt, és felfelé nézek. Ezekért a pillanatokért élünk: amikor a remények és az álmok megvalósulnak. Az áldás jelen van az életünkben. És ezt azért tudom, mert most itt állok az ablak alatt.

Emlékszel azokra a dolgokra, amikről azt mondtad, soha nem fogod megtennni? Hogy soha nem fogsz biciklizni, vagy sportolni? Hogy sosem mész majd főiskolára? És hogy sosem mész férjhez? Nézd csak meg, hol állsz most: te vagy a legcsodálatosabb ember, akit ismerek. Olyasvalaki, aki képes empátiával és szimpátiával eltelve élni az életét.

Amikor egy évtizeddel ezelőtt, amikor egy fiatalember kopogott be az ajtónkont öltönyben és azt mondta: “Szeretném elvinni a lányát egy esti programra!”, minden félelmem, amit valaha is éreztem a jövőddel kapcsolatban, megszűnt létezni.

Ryan és te mától más úton jártok. Tudom, hogy ez nagy kihívás lesz mindkettőtöknek, de tudván, milyen ember vagy, tudom, hogy áldott lesz az életetek.”