“El kellett távolodnunk, hogy újra találkozzunk!”

Eszter és Ferenc most egy öt hónapos kisbaba boldog szülei. Benedek hat évvel azután született, hogy a vágy megfogant bennük. Ez egy lombik történet – két hangra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2016. augusztus 31. Gyarmati Orsolya

Eszter és Ferenc most egy öt hónapos kisbaba boldog szülei. Benedek hat évvel azután született, hogy a vágy megfogant bennük. Ez egy lombik történet – két hangra.


Eszter
„Azon gondolkodom, hogy hogy tudnám úgy elmesélni a történetünket, hogy mindenkit arra biztassak: ne adják fel! Nekünk aztán kijutott hullámhegy és hullámvölgy jócskán, de nem bánom!
Két év ismeretség után 2010 januárjában döntöttünk úgy, hogy gyereket szeretnénk. Nyolc hónap alatt nem jött össze, így elmentünk az alapvizsgálatokra. De mire megkaptuk volna az eredményeket, akkor már volt egy pozitív tesztem. Csakhogy kiderült, hogy méhen kívüli a terhesség, és a jobb petevezetéket el kellett távolítani. Ez után három hónapot kihagytunk.”

Feri
„2011-ben a nyári szabadság és költözés után futottunk újra neki életünk projektjének, bíztunk benne, hogy ezek a változások is segíteni fognak. Elkezdtünk természetgyógyászhoz járni, amiben én nem nagyon hittem az elején, de ahogyan telt-múlt az idő egyre jobbnak tartottam ezt a döntésünket. Őszre aztán ismét próbálkoztunk, és úgy tűnt sikerrel jártunk. Aztán a pozitív teszt után néhány nappal jöttek a jelek, amik arra utaltak, hogy valami nincs rendben. Én próbáltam nyugtatni Esztert, hogy ez nem ugyanaz a helyzet, nem járhatunk kétszer így, de ő biztos volt benne, hogy ismét rossz helyen tapadt meg a picúr. Sajnos igaza lett. Újabb műtét, újabb csalódás, újabb nehéz időszak következett. Itt fontos volt mindkettőnk számára, hogy a második petevezetőt ne vegyék ki.”

Eszter
„Már szívhang is volt, de sajnos az embrió a bal petevezetőmben tapadt meg. Az orvosom megmentette ugyan a petevezetéket, de az elzáródott. Már tudtuk, hogy nem foganhat természetes módon kisbabánk, ezért fölkerestük a Kaáli Intézetet. Vállaltuk a négy inszeminációt, bár valahogy érzetük, hogy nem ez lesz a mi utunk, de adminisztratív szempontból meg kell történnie a lombikprogram megkezdése előtt.”