Elvitte a biztonsági őr a szoptató anyától a kisbabát

Szó szerint üldöznie kellett egy nőnek azt a biztonsági őrt, aki egyszerűen elvette tőle kisbabáját, mialatt a nő szoptatni próbálta a csecsemőt egy ruhaáruházban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2015. július 21. Gyarmati Orsolya
Szó szerint üldöznie kellett egy nőnek azt a biztonsági őrt, aki egyszerűen elvette tőle kisbabáját, mialatt a nő szoptatni próbálta a csecsemőt egy ruhaáruházban.


Caroline Starmer 9 hónapos ikerbabáival, Paige-dzsel és Freyával érkezett a leicesteri Primark nevű áruházba. Paige azonban megéhezett, ezért Caroline leült vele egy próbababa mögé, amikor odajött hozzá egy biztonsági őr.

A Free to Feed nevű Facebook-csoportban Startmer így írt a történtekről: “A 9,5 hónapos kislányom sírni kezdett éhségében, a pénztárnál azonban túl hosszú volt a sor ahhoz, hogy gyorsan kifizessük a ruhákat és távozzunk. Így aztán úgy döntöttem, keresek egy nyugodt helyet az áruházban, és diszkréten megszoptatom. Néhány percen belül odajött egy biztonsági őr, és felszólított, hogy hagyjam el az áruházat, és szoptassam meg máshol a kisbabámat.”

Starmer nem hagyta magát, és azt mondta az őrnek, hogy joga van nyilvános helyen szoptatni. Az őr erre megfogta a kisbabát és elvette az anyjától. “Ahogy az őr elvette Paige-dzset, a kislány a fogával tartotta magát a mellemen, ami nagy fájdalommal járt. Megdöbbentem, nem tudtam, mit tegyek. Egy idegen férfi egyszerűen megfogja a lányomat és elsétál vele, miközben a baba hangosan sír, a mellemet meg mindenki láthatja, miközben a másik kislányom a babakocsiban ül. Amikor végre összeszedtem magam, az őr után rohantam és eléálltam. Megragadtam Paige-dzset, ő pedig csak grimaszolt egyet és elsétált.”

A BuzzFeed megkereste a Primark vezetőségét, akik azt állítják, semmi ilyesmi nem történt az áruházban. “Utánajártunk a vásárló hölgy panaszának, de a biztonsági kamerák felvételein semmi nem támasztja alá a hölgy vádjait. Beszéltünk az aznap szolgálatban lévő biztonsági őreinkkel is, akik kategorikusan tagadták, hogy bármi ilyesmi történt volna, ráadásul a személyleírás, amelyet a panaszos hölgy adott, egyikükre sem illik, ezért arra a megállapításra jutottunk, hogy semmiféle bizonyíték nincs arra nézve, hogy az valóban megtörtént. Amennyiben rendőrségi eljárásra kerül a sor, cégünk teljes mértékben együttműködést biztosít majd az eljárás során.”

A Leicestershire-i rendőrség Starmer vádjai alapján további bizonyítékokat gyűjt.