Gyermekhős, aki testvére életét menti meg

Budavári Andorék nagycsaládban élnek Pécsett. Amikor a nagy fiú meghalt egy ritka genetikai betegségben mindenkit megvizsgáltak. Öten egészségesek, de a három éves Laci veszélyeztetett. Donorra volt szüksége.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2015. november 23. Aipmilo

Budavári Andorék nagycsaládban élnek Pécsett. Az addig teljesen egészséges bátyja egy genetikai betegségben hirtelen meghalt. A vizsgálatok hamarosan kiderítették, hogy három éves öccsük is érintett, így komoly csontvelőátültetésre van szükség ahhoz, hogy megmentsék az életét.


Mind az öt egészséges testvér jelentkezett, de csak Andor, aki most kilenc éves, lett alkalmas, hogy testvérének segítsen. A műtét előtt csak azért izgult, hogy sikerüljön meggyógyítani Lacikát. A fájdalmaktól nem félt. Azóta az átültetés megtörtént, most komplikációk és fertőzések miatt kell még szorítani a kisfiúért.

A TV2 Süss fel nap című vetélkedőjén olyan gyermekhősök között dől el a nyeremény, akik olyat tettek, tesznek, ami által jobb lett a világ. Budavári Andor a szavazáson jelenleg az élen jár. Még lehet rá szavazni a facebookon.

Az édesapával az interjút itt olvahatjátok el:

bama.hu