Ki kell nevelnünk egy pro-life nemzedéket! – egy ENSZ-esemény margójára

Az a megtiszteltetés ért, hogy négy magyar, más-más civil szervezetet képviselő nőtársammal együtt részt vehettem az Egyesült Nemzetek Szervezete által megrendezett Nemzetközi Női Jogok Konferenciáján New Yorkban a Pekingi egyezmény 20. évfordulóján (UN CSW Beijing +20).

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. március 31. Paulik András

Az a megtiszteltetés ért, hogy négy magyar, más-más civil szervezetet képviselő nőtársammal együtt részt vehettem az Egyesült Nemzetek Szervezete által megrendezett Nemzetközi Női Jogok Konferenciáján New Yorkban a Pekingi egyezmény 20. évfordulóján (UN CSW Beijing +20).


A 96 ország női képviselőcsoportokból összegyűlt színes tömeg megrendítő képet mutatott az ENSZ palota környékén. 8600 nőt regisztráltak ENSZ-belépővel, de nyilvánvalóan sokkal többen vetek részt a külső helyszíneken is megrendezésre került eseményeken. A Salvation Army, az Ormenien Church és a Church Center – amely 5 világvallás imádati épülete – adott még otthont a számtalan, valami igazán fontosat közölni, vagy bemutatni óhajtó civil rendezvénynek.

Naponta reggeltől estig folyamatosan 12 helyszínen folytak az előadások, bemutatók, azaz a side-eventek és paralel-eventek. Hihetetlenül színes, kulturális, szociális és művészi sokaság volt ez. Mindenki érdeklődése és ízlése szerint választotta ki, melyiken vegyen részt, melyikhez szóljon hozzá.

Hihetetlen problémákat hallhattunk a nagyvilágból, női sorsokról.

Bennem a döbbenet, a hála és a felelősség érzései erősödtek fel. Döbbenet a kapott információk miatt, ami a kislányok nemiszervi csonkításának széles elterjedtségét illeti, a gyermekházasságok sokasága, a szívszorítóan sanyarú női sorsok, a szexrabszolgaság és emberkereskedelem elterjedtsége miatt.

Olyan kínai asszony előadását is hallhattuk, akit kényszerabortuszra vittek, majd harcolt otthonában a családokért, végül letartóztatták. Később el tudta hagyni Kínát és most kiharcolta, hogy különleges engedéllyel 1 millió második baba születhessen a családokban. Már 600.000 baba meg is született. Őt többször Nobel-díjra is előterjesztették. Krisztusban való hitétől ragyogva, bátran tett tanúságot.

Be kellett látnom: hála azért, hogy ennyire jó helyre születhettem, tanulhattam gond nélkül, békességben élhetek, nyakig ivóvízben fürödhetek, van mosógépem és naponta változatosan étkezhetem a gyermekeimmel együtt. 

Amikor panaszra nyílna a szám, eszembe jut, hogy sok tízezer nő életének csúcspontja lenne az, ahol én problémázom!

Hála tölt el azért is, mert a kissé véletlenszerűen meghallgatott előadásokból kettőn is személyesen hallhattam a Hungarian goverment-et emlegetni a családok helyzetét támogató politikája miatt és hogy az ország alaptörvényben biztosítja minden ember élethez való jogát és védelmét.

A konferencia ideje alatt a magyar rendezvény Semmelweis Ignác az anyák megmentője című kiállítást nyitotta meg Novák Katalin államtitkár és beszédet tartott Bogyai Katalin ENSZ-nagykövetasszonyunk is.

Rendkívül jó érzés volt, hogy a mi országunk képviselői, pozitív helyzetről, a hungarikumnak számító, kiváló védőnői hálózatról, családtámogatási rendszerekről és gyermeknevelési juttatásokról tudtak beszámolni.

A világban elfoglalt helyünk rendkívül jó, a posztkommunista országokban élen járunk ebben a tekintetben.

A Family Watch International múlt heti side-eventjén lett bemutatva egy érdekes videó:

A tudás FELELŐSSÉGGEL jár, a megismerés cselekedetre késztet.

Meg kell osztanom a minket is fenyegető veszélyeket, a gyermekeinket elkorcsositani akaró téveszméket el kell oszlatni! Sajnos az emberkereskedelem, „szex-traffiking”, petesejt-kereskedelem már minket is fenyeget! Időben kell felkészülnünk a problémákra.

Nehemiás próféta 4.8-ban mondja:  Ne rájuk gondoljatok, hanem az Örökkévalóra! Ő az igazán hatalmas és félelmetes! Ti pedig harcoljatok testvéreitekért, fiaitokért, leányaitokért, feleségetekért és  otthonaitokért!

A pro-life gondolkodásmódot el kell terjeszteni az iskolákban, a családokban, a társadalomban, pro-life nemzedéket kell kinevelni!

Ha te nem befolyásolod  a jövődet  az fog téged!  Másként: ha te nem hatsz a jövődre, az fog hatni rád!


Albertné Görgey Zsuzsanna a Magyarok Európában Egyesület vezetője;
egyesületünk határon kívül és belül felvilágosítással iskolai prevenciós egészségneveléssel foglalkozik. Évente megrendezzük a Séta az életért elnevezésű demonstrációnkat a magyarországi abortuszrendelet /szovjet nyomásra történt/ kihirdetésének évfordulóján.