Kilenc évesen kényszerítették egy 78 éves férfihoz

Négy év után sikerült szabadulnia annak a lánynak, akit kilencéves korában adtak szülei egy 78 éves férfihoz. A lány megrázó történét azért osztja meg a világgal, hogy mással ez ne fordulhasson elő.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 15. Csontos Dóra

Négy év után sikerült szabadulnia annak a lánynak, akit kilencéves korában adtak szülei egy 78 éves férfihoz. A lány megrázó történét azért osztja meg a világgal, hogy mással ez ne fordulhasson elő.


A kenyai Samburuban még a mai napig élnek azok az abszurd törzsi szokások, melyek lehetővé teszik a kislányok bántalmazását. A törzs férfi tagjai fiatal lányok nemi szerveit csonkítják meg, férjhez kényszerítik őket hétévesen és még azt is engedélyezik a férfi rokonok számára, hogy szexuálisan visszaéljenek a gyermekekkel.

A most tizenhárom éves Younis még csak kilenc éves volt, amikor egy nála hatvankilenc évvel idősebb férfihoz kényszeríttették felségül szülei. „Miután apám hozzáadott egy 78 éves emberhez, nála voltam egy hétig. – kezd bele megrázó történetébe a kislány. A “férjem” azt mondta nekem, hogy én leszek az asszonya. Én még csak egy ártatlan kislány voltam akkor, aki iskolába akart járni. Megmondtam neki, hogy nem leszek a felesége, amire ő veréssel válaszolt.”

A kislány mezítláb menekült fogva tartójától, amikor rátalált Josephine Kuleára, aki szintén Samburu törzséből származik, és hivatásszerűen segíti a hozzá hasonló sorsú lányokat. Josephine először saját unokahúgait mentette meg a kényszerházasság elől, emiatt az élete is veszélybe került. Mint mondja, a legszörnyűbb az egészben, hogy mielőtt férjhez adják ezeket a szegény lányokat, a saját rokonukkal kényszerítik őket szexre, és ha véletlenül teherbe esnek, abortuszon kell átesniük.

Kulea hisz abban, hogy ha több gyermek járna iskolába elérhetővé válna, hogy a dolgok megváltozzanak, hiszen ő is akkor “világosodott” meg, mikor tanulmányai egy idegen városba szólították. „Miután rájöttem, hogy csak nálunk szokás a kislányokat megcsonkítani, fel kellett ismernem, hogy vannak dolgok, amik nem helyesek a törzsünkben. Eldöntöttem, hogy változtatni fogok, ezért elkezdtem megmenteni a hozzám hasonló lányokat” – mondta Kuleara a CNN-nek.