Lánykérés – határok nélkül

Akár a Hyde park egyik igéző szökőkútja mellett, akár a Gellért-hegy tetején, akár az ágy szélén ülve történt, a lánykérés minden pár életében fontos momentumnak számít. Íme néhány különleges, mosolyogtató vagy éppen elgondolkodtató történet!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 31. czefernek.lena

Akár a Hyde park egyik igéző szökőkútja mellett, akár a Gellért-hegy tetején, akár az ágy szélén ülve történt, a lánykérés minden pár életében fontos momentumnak számít. Íme néhány különleges, mosolyogtató vagy éppen elgondolkodtató történet!


Nem vette észre, hogy rosszul vagyok!

Dóri még Valentin-napra kapott kedves ajándékot barátjától: egy öt napos utazást Londonba, imádott városába. Ugyan volt egy olyan érzése, hogy Feri valamire készül, ám ami ez után történt, azt álmaiban sem gondolta volna. A fiú ugyanis nem tudta, hogy Dóri tériszonya az évek során egyre rosszabbodott, s így azt sem sejthette, hogy egy rosszulléttel küszködő lány elé fog letérdelni azon a bizonyos napon.

Dóri ugyan észrevette, hogy Feri meglepően elegánsan öltözködik aznap reggel, mikor a világ egyik leghíresebb, egyben leglátványosabb óriáskerekének meghódítására készültek. Ám mikor a London Eye átlátszó fülkéibe beszálltak, összeszorult a gyomra és csak arra tudott gondolni, hogy valahogy túlélje a kiruccanást. A csodálatos kilátás nézegetése helyett csak kuksolt a széken, s próbálta legyűrni rosszullétét.

Eközben megtörtént, amire minden lány vágyik: párja szép lassan letérdelt elé.

–         Leszel a feleségem?

–         Hát te hülye vagy! – hangzott visszakézből a cseppet sem kedves válasz.

Hogy ezzel beteljesedett volna minden pár rémálma, az elbaltázott lánykérés? Szerencsére nem eszik olyan forrón a kását, s a félreértés végül sikerült tisztázódott. „Feri annyira ideges volt, hogy szinte észre sem vette, hogy ott vagyok, nem hogy a rosszullétemet!” – összegezte Dóri a tapasztalatait. A boldog pár azóta ifjú házas és éppen első gyermeküket várják…

Nem a díszlet a lényeg

Sajnos a lánykérés helyszíne sem mentesít minket egy rossz döntés súlya alól. Így történt ez Gáborral is, aki tenyerén hordozta barátnőjét, s elhatározta, hogy a lehető legromantikusabb helyszínen, az Eiffel torony tetején kéri majd meg a kezét. A gyönyörű tervet ezután tett követte, s egy majdnem tökéletes párizsi nyaralás. A lehengerlő gesztust a boldogító igen követte, ám később jött a kijózanodás: Laura hónapokkal később bevallotta, hogy úgy érzi, nem illenek össze, nem tudja a jövőjét elképzelni Gábor mellett. S hogy miért mondott akkor igent? Csak a pillanat heve magával ragadta magával Párizs csodálatos díszletei között…

Aki nem a szavak embere

Laci az első perctől kezdve érezte, hogy ez a kapcsolat egészen más irányba terelheti az életét. Réka életvidám, mosolygós lány, ráadásul ugyanannak a hobbinak hódolnak mindketten. Ám hiába a közös kirándulások, kiszemeltje évekig még csak figyelemre sem méltatta őt. Laci ugyanis nem volt a szavak embere, s így a beszélgetéseik is csak szűk információkra korlátozódtak a találkozók során.

Egyszer aztán levél érkezett Réka postafiókjába, s egy kedves, cseppet sem tolakodó invitálás egymás megismerésére. A lány ugyan hezitált, de végül a jól sikerült találkozót újabb és újabb kötette… s csodák csodájára minden olajozottan működött: kiderült, hogy rengeteg közös vonásuk van, csupán a zenei ízlésük nem egyezik, de egyformán gondolkodnak hitről, családról, emberségről. S a találkozókon Laci is egyre többet beszélt.

Ahogy teltek a hetek, hónapok, már mindkettőjük számára érezhető volt, sőt, a környezet számára is nyilvánvalóvá vált, hogy ők ketten egy párt alkotnak. A java azonban még hátravolt, s mivel Laci tudta magáról, hogy egy valós lánykérésbe belepirulna, különleges tervet eszelt ki. Érzelmeit papírra vetette, s egy figyelmes levél kíséretében nyújtotta át a félénk kérdést szíve választottjának karácsony napján. Réka válasza egy nappal később, szintén írásban érkezett, s bár azóta nem leveleznek egymással, rengeteget beszélgetnek, s jövőre várják második kisbabájukat.

Ahol minden fordítva történt

Vannak olyan helyzetek, ahol minden másként történik, mint ahogyan a Nagy Könyvben meg van írva. Éva éppen egy nagyon boldog pillanatában, a jövő heti program tervezgetés közben, az ágy szélén ülve ejtette el, hogy olyan jól megvannak, akár össze is házasodhatnának párjával, Péterrel. Néhány hónapja voltak csak együtt. A család meglepődött, hiszen még olyan fiatalok voltak mindketten, de végül áldásukat adták a frigyre.

A fiúból azóta férfi lett, majd többgyerekes családapa, s a ami napig szívesen veszi fontolóra felesége hirtelen jött javaslatait…

Ha nem veszel el…

A türelem rózsát terem, szokták mondani, ám a legtöbb szólás csak akkor nyugtat meg minket, ha van hozzá illő igazoló történetünk is. Enikő és Gyula esete például ilyen. Ők ketten évek óta egy párt alkottak, s mivel egy buliban találkoztak először, az sem volt kérdés, hogy közös az érdeklődésük: barátok, tánc, utazás, szórakozás… csakhogy Enikő egy idő után megelégelte, hogy sehova sem tart kapcsolatuk, s Gyula úton-útfélen azt hangoztatja, nem is igazán akar családot alapítani. Hiszen már jócskán 30 felett járnak! Sírás, szakítás, megbánás, újrakezdés és egy ígéret, hogy nem lesz ez mindig így. Enikőnek éveken át be kellett érnie ennyivel.

Idő közben Gyula is megkomolyodott, olyannyira, hogy párját türelméért a legtökéletesebb lánykéréssel szerette volna megajándékozni. Egy csodálatos vacsorát követően a Gellért-hegy tetején térdelt le elé, s mondta ki azokat a szavakat, amelyekre a lány már évek óta várt. Naplemente, virágillat és a boldogító igen… a gyönyörű pillanatnak lassan egy éve, Enikő és Gyula idén nyáron már az esküvőjükön fogj együtt “bulizni”.