Meddő volt és agydaganatos, mégis teherbe esett

Egy karácsony reggel Whitney Quinton édesapja kibontotta az egyik ajándékot. A dobozban egy összehajtogatott papír volt, amin az állt: az orvosok által meddőnek nyilvánított lánya gyermeket vár.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
daganat
2015. április 06. Gyarmati Orsolya

Egy karácsony reggel Whitney Quinton édesapja kibontotta az egyik ajándékot. A dobozban egy összehajtogatott papír volt, amin az állt: az orvosok által meddőnek nyilvánított lánya gyermeket vár.


„Tudtam, hogy meg fognak lepődni, de azt nem, hogy így meghatódnak”, mondta el a 25 éves kanadai hölgy, amikor megnézte egy, a szülei által készített videón, hogyan reagáltak a jó hírre.

Whitney természetesen legalább ennyire elérzékenyült, amikor hat héttel korábban egy hajnalon megcsinálta ki tudja hányadik terhességi tesztjét, felkészülve az újabb csalódásra. Ám a sok-sok korábbi hasonló pillanattal ellentétben a teszt ezúttal egy új, kis élet jelenlétét mutatta.

Whitney örömében alig talált szavakat, miközben férjét, Brettet keltegette, hogy neki is elmondja a jó hírt. „Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy ez igaz. Azt gondoltam, biztosan csak álmodom.”

Ez volt az utolsó dolog, amire Whitney számíthatott. Tíz évvel korábban ugyanis az orvosok azt mondták neki, hogy a rendszeres görcsrohamok miatt – amelyeket egy agydaganat okoz – élete hátralévő részében másokra fog szorulni. Hat évvel később – amikor Whitney 21 éves volt – azt is elmondták neki, hogy a hormonszintje megegyezik egy, a menopauza időszakában lévő nőjével, így soha nem lehet gyereke.

Most azonban a kanadai nő már a negyedik hónapban van és majd’ kicsattan az egészségtől. Ám az idáig vezető út igen nehéz és fájdalmas volt. 15 évesen Whitney rendszeresen epilepsziás rohamoktól: egy nap akár többször is rátörtek a görcsrohamok, így alig tudott iskolába járni, amikor viszont elment, állandó gúnyolódások céltáblájává vált. Végül egy Calgaryban praktizáló neurológus agyműtétet javasolt azzal az igencsak negatív megjegyzéssel, hogy Whitney valószínűleg soha nem fog leérettségizni, autót vezetni, férjhez menni vagy gyereket szülni.

Ms. Quinton hamarosan felkereste a környék egyik legmenőbb neurológusát, aki agydaganatot diagnosztizált a nőnél, ami az elhelyezkedése miatt mind Whitney memóriájában, mind a személyiségében változásokat okozott. A szakember azt ígérte: ha eltávolítják a tumort, Whitney normális életet élhet.

Bár egy hónapot kellett volna kórházban töltenie, Ms. Quinton saját felelősségére öt nap múlva el is hagyta az intézményt. „Semmi nem állíthatott meg a tanulmányaim folytatásában. Férjhez akartam menni és családot alapítani. Erre neveltek egész életemben és most, hogy tudtam, hogy mindez lehetséges, óriási erő volt bennem, hogy meg is valósítsam.”

Néhány évvel később Whitney megismerte Brettet – egy jóképű, szerény fiút szülővárpsából. Júliusban találkoztak, decemberre már össze is házasodtak. „Nagyon nagy elvárásaim voltak, úgy terveztem, azonnal teherbe esek, hiszen minden más, amit elterveztem, sikerült.”

Ám a baba nem akart jönni. Egy évnyi hiábavaló próbálkozás után a házaspár aggódni kezdett, ám az orvosuk azt tanácsolta, próbálkozzanak még egy évig. Ez idő alatt azonban Whitney-nek egyre gyakrabban voltak hasi görcsi, amelyekre folyamatosan gyógyszer kellett szednie. Az orvosok azt mondták, a rohamok valószínűleg az okozza, hogy olyan régóta szedi már az epilepszia elleni szereket. Végül a nőgyógyász kimondta az ítéletet: kórtörténete alapján Whitney még mesterséges megtermékenyítéssel sem eshet teherbe.

„Úgy éreztem, elég szörnyűségen mentem már keresztül ahhoz, hogy most még ezzel is megküzdjek.” Később egy montanai nőgyógyász endometriózissal diagnosztizálta Whitney-t, ami azt jelentette, hogy ha megoperálják a nőt, ismét termékeny lehet… és két hónappal a műtét után a terhességi teszt pozitív lett.

Whitney-nek és Brettnek nagyon nehéz volt megállnia, hogy ne mondják el a családnak a fantasztikus hírt, ám úgy gondolták, mivel úgyis mindjárt karácsony, ez lesz az egyik – és a legnagyobb – ajándék a fa alatt. A  nagy eseményről videó is készült.

Brett és Whitney kiposztolták a felvételt, aminek természetesen hatalmas sikere lett. A várandósság még közelebb hozta egymáshoz a párt. Ahogy Whitney fogalmazott: „most már bármit kibírunk együtt.”

Forrás: National Post