Családháló

Kezdőoldal Történetek Megtalálta anyját az egykor az argentin katonai junta által örökbeadott gyerek

Megtalálta anyját az egykor az argentin katonai junta által örökbeadott gyerek

Megtalálta egykor bebörtönzött anyját egy argentin férfi, akit még újszülöttként szakított el tőle a katonai junta.

Írta: Csontos Dóra,

Megtalálta egykor bebörtönzött anyját egy argentin férfi, akit még újszülöttként szakított el tőle a katonai junta.


A 38 éves férfi és anyja DNS-teszt segítségével talált egymásra – közölte a Télam hírügynökség. A nő 1977-ben kétéves börtönbüntetése alatt szülte meg gyermekét Tucumán észak-argentin tartományban, a kicsit azonnal elvették tőle.

A férfi a Cadena 3 rádiónak elmondta, hogy 2007-ben az Abuelas de Plaza de Mayo (Május téri nagymamák) elnevezésű híres emberjogi szervezet kezdte meg a keresést. A szervezet nemrég közölte, hogy megtalálták a 119. unokát.

Az Abuelas de Plaza de Mayo szerint az Egyesült Államok által támogatott katonai diktatúra (1976-1983) a megölt, illetve bebörtönzött baloldaliak ötszáz gyermekét adta nevelőszülőkhöz hamis személyazonossággal. A most azonosított férfi ezen gyerekek közül csak a második, akinek anyja túlélte a junta börtönében töltött éveket. Az Abuelas de Plaza de Mayo a szétszakított családok újraegyesítéséért fáradozik, a katonai diktatúra idején foglyul ejtett ellenzékiek elrabolt gyerekeinek nyomát kutatja.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Nulladik óra – az értelmetlenség csúcsa

A nulladik óra méltán népszerűtlen, sőt, közutálatnak örvend mind a diákok, mind pedig a tanárok körében, mivel olyankor követel erőfeszítést,...

Close