“Miért nem tudta egyszerűen összezárva tartani a lábait?”

Ezt a kérdést egy bíró tette fel egy szexuális zaklatás áldozatául esett nőnek a tárgyalóteremben. A bírót vád alá helyezték a tavalyi eset után. Ebből is látszik: nagy az Isten állatkertje...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bíró
2015. december 12. Gyarmati Orsolya

Ezt a kérdést egy bíró tette fel egy szexuális zaklatás áldozatául esett nőnek a tárgyalóteremben. A bírót vád alá helyezték a tavalyi eset után. Ebből is látszik: nagy az Isten állatkertje…


Egy hajléktalan nő beperelt egy férfit, amiért az szexuálisan zaklatta őt. A pert Robin Camp bíró vezette. Noha a férfi bűnösnek bizonyult és el is ítélték, Camp nem állta meg, hogy mielőtt az ítéletet kimondja, ne alázza meg a nőt, azaz a felperest mindenki előtt.

Camp azt kérdezte az áldozattól, akit egyébként folyamatosan összekevert a vádlottal, hogy “Miért nem tudta egyszerűen összezárva tartan a lábait?” És ez még nem minden. Camp azt is közölte – nyilván puszta jóakaratból – hogy a szex és a fájdalom időnként kéz a kézben járnak, ami nem feltétlenül rossz dolog.

Robin Camp

Az albertai fellebbezések bírósága új tárgyalást rendelt el, mivel úgy látta, Camp “szem elől tévesztette a bizonyítékot és nincs tisztában a kanadai, szexuális zaklatást szabályozó törvények tartalmával. “A szexuális sztereotípiák és tévhitek, amelyek régóta hiteltelennek minősülnek, most úgy tűnik, utat találtak a tárgyalóterembe”, mondta a fellebbezési bíróság. A Kanadai Bírói Tanács eddig 500 panaszlevelet kapott Camppel kapcsolatban, ezért a bírót vizsgálat alá helyezték.

Camp egyébként bocsánatot kért a megjegyzéseiért és ígéretet tett, hogy jobban odafigyel majd arra, mi is hagyja el a száját a jövőben. “Rá kellett döbbennem, hogy az, amiket mondtam és ahogy viselkedtem a tárgyalás alatt komoly fájdalmat okozott sok embernek. Őszintén sajnálom, amit mondtam. Tanulok a hibámból és nem fogom újra elkövetni őket.”

Forrás: Marie Claire (via)