Nem ehetsz a gép előtt – PC-függőség anyául – III. rész

De a géppel csak egy másik gép vitatkozhat. Hiába mondtam el, hogy mivel a gép nem tud olyan lenni, mint az ember, ezért az ember lesz olyan, mint a gép, de az ember nem gép. Itt természeti törvények vannak, nem mechanikai.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 26. Paulik András

Azért, mert teljesen felborult az emésztésed. Rohamban eszel, egész pontosan a játék tempójában. Rohanva iszol, hatalmas levegőket nyelve. Rohanva keresed a holmijaid, lerántva a földre. És… és… és…


De a géppel csak egy másik gép vitatkozhat. Hiába mondtam el, hogy mivel a gép nem tud olyan lenni, mint az ember, ezért az ember lesz olyan, mint a gép, de az ember nem gép. Itt természeti törvények vannak, nem mechanikai.
Hiába mondtam el, hogy…ez, meg az, meg kövér leszel és így a csajok…meg. Nála leginkább a sejtszintű fenyegetettség érzése jött be, de ezzel nagyon csínján kell bánni. Néha mégis tudatosítom benne a baktériumokat és vírusokat, mert a csipek világa mellett ez a másik, amit értelmezni tud – hála vagy nem hála a mai reklámkultúrának.

Aztán meghívtak  Tamaráék, és nagyon várták MaXet. Ő már szereli is a gépet.
Egy új programot kellett installálni, ami Tamarának a munkájához kellett.
Az új program pedig egészségügyi felméréshez kapcsolódott.
Az első vizsgálati alanya MaX volt, hisz Ő telepített.
Világosan, objektíven lejöttek a paraméterek: sok zsír, fogyó izomtömeg, krónikus C vitaminhiány, csontritkulás fenyegetettség. Feladat: Több nyers étel, testmozgás.
És a gépet AZONNAL értette!

Mivel gépes-játszótársai között saját tanárai is szerepelnek, nehéz olyan tekintélyt állítani, amire fel tud nézni. A magam részéről megpróbáltam rájuk, a kockulókra tekintélyként felnézni – ugyanis válogatott egy társaság! Kénytelen voltam saját személyemmel elvontatni fiamat a gép elől, és elkezdtünk szombat délutánonként ketten korcsolyázni. Mivel B. nem volt a gép előtt, kérdezte a kockulók kis aranycsapata, akik közül a legokosabb van, hogy 36 órán át játszik, hogy hol volt. Elmondta, hogy korizni jár ezentúl szombat délután. Következő héttől mind a négyen ott szorongtak velem az autóban, és mentünk kül-kül telekre korizni, mert hogy az élet ne legyen olyan egyszerű, be volt zárva a városligeti pálya. Nagyon élveztem a társaságukat, dőlt belőlük a jó szó, de nem az az élet rendje, hogy lubickoljak négy kamaszfiú társaságában. Ennek tudatában kiélveztem minden percét, és fokozatosan elmondtam nekik, hogy eredeti terveimben nem voltam korcsolya tréner, nem fogok mindig velük jönni. /Egyikük ott tanult meg korizni…!/ A következő évben maguk jártak, és még most is járnak.

Áttörés

Ez egy hatalmas áttörés volt – elkezdtem beszéltetni őket a jégen, és döbbenetes infók kerültek elő. Négy ritka kivételes, azonban négy más-más okért kirekesztett fiú egybekapaszkodása volt ez, ami nekem csodálatos belső élmény volt! A 36 órás már letette előre az angol emeltszintű érettségit 99%-osan… Igen, fel  tudok rájuk tekinteni. És valóban ott van bennük, mert nem hülyülték el a dolgot, a jövő mérnöke, tanára, és informatikusa….
Mi is itt állunk az érettségi előtt és van okunk bizakodni.
Mitől is függünk? Netán a figyelemtől? Anyául nagyon úgy néz ki. Pont.

Házi pécés szabályaink:

+ Meleg ételt kell enni
+ Szombat délelőtt: elektronika mentes
+ Szobában nem eszünk
+ Hazaérkezéskor nem kapcsoljuk be a gépet fél óráig
+ Szombat délután sportolás
+ Napi 2 óra gép/?!?!?!?!?!/

Persze különleges alkalmakkor borulhatnak a szabályok…

Szómagyarázat MaX szerint:
LOL – laugh out loud azaz hangosan felnevetni
xD   – fura de vicces dolgokra
H4X – ha valaki csal valamilyen külső program segítségével, meghackeli a játékot
Re   – visszajöttem
kockulni – a gép előtt élni