Nők, akiknek csak egy férfi volt az életében: a férjük

Amikor a frissen házasodott Julia és Craig Hubbard korán távoztak esküvői fogadásukról, és mézesheteik eltöltésére indultak, a 200 vendégük sokatmondóan mosolygott egymásra. A 24 éves Julia szűz volt nászéjszakáján, és 13 évvel később is férje volt az egyetlen, akivel szeretkezett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. november 18. Szaurella

Amikor a frissen házasodott Julia és Craig Hubbard korán távoztak esküvői fogadásukról, és mézesheteik eltöltésére indultak, a 200 vendégük sokatmondóan mosolygott egymásra. A 24 éves Julia szűz volt nászéjszakáján, és 13 évvel később is férje volt az egyetlen, akivel szeretkezett.


Az igazinak tartogattam magam –  mondja a most 37 éves Julia. Lehet, hogy nem divatos bevallani, de nekem a szex valami különleges dolog, amit nem akarok bárkivel megosztani. Úgy gondolom a házasságunk sokkal boldogabbá és erősebbé vált a várakozástól. Amikor tartogatod magad valakinek, élvezni akarod azt a kapcsolatot. „A tény, hogy Craig hajlandó volt várni, amíg összeházasodunk, azt jelenti, hogy tudom, olyan valakivel vagyok, aki szeret és tisztel engem – és teljesen megbízhatunk egymásban.”

Nem is olyan rég, fél évszázada még természetes volt, sőt az volt az elfogadott norma, hogy egy nőnek élete folyamán csak egy szexuális partnere van – olvasható a Daily Mail lapjain. Azonban a legfrissebb statisztikák az angol NHS szexuális-egészség felméréséből azt mutatják, hogy a Juliához hasonló feleségek manapság ritkaságok, és a nőknek átlagban négy szeretőjük van életük folyamán. A 24%-ból, akik csak férjükkel voltak együtt, a legtöbben nyugdíjas korúak.

Eközben egy szavazás a SeekingArrangement.com oldalon azt az eredményt hozta, hogy a tizet tekintik széles körben a legideálisabb szexpartner-számnak a férfiaknak és nőknek is. Az ennél több már zavaros szexuális életnek tűnhet, míg az ennél kevesebb pedig tapasztalatlanságnak. De lehet-e a családi boldogság kulcsa az, hogy teljesen és egészben egy személynek adod a szexuális életed?

 

A fű nem zöldebb…

Julia szerint igen. „Sok házas barátunk válás közben van, és azok között, akik még együtt vannak, egyértelműen a legboldogabbak közt vagyunk”- mondja. „Szeretném azt gondolni, hogy legalább részben azzal döntésemmel van kapcsolatban ez, hogy csak egy emberrel fekszem le életemben. Nem vágyok múltbéli szeretőkre, azt sem hiszem, hogy a fű zöldebb lenne tőle vagy bármi ilyesmi.”

A pár együtt dolgozott egy szabadidőközpontban, amikor randizni kezdtek. Craig, aki most 42 éves, tisztában volt Julia szándékával, hogy szűz akar maradni házasságáig.„A szüleim úgy neveltek, hogy azt gondolom erkölcsileg helyesnek, ha várok a szexszel a házasságig.” –  mondta. „Az egyik barátnőm terhes lett egy rövid fellángolás alatt, és abortusszal végződött a dolog, ami nagyon megrázta. Ez megerősített abban a hitben, hogy egyedül házasan tudnék magabiztosan szeretkezni.

Hat héttel kapcsolatuk kezdete után Craig javaslatára vettek egy közös lakást és összeköltöztek. Ez azonban nem volt elég elköteleződés Julia-nak, és bár megosztották ágyukat, világossá tette, hogy csókolózhatnak és átölelhetik egymást, de várniuk kell a házasságuk napjáig, egy évvel későbbig, a továbblépéssel.

„Biztos akartam lenni benne, hogy Craig szeret engem, és eléggé tiszteli a nézeteimet ahhoz, hogy várjon.”- mondta.

Míg Craig, akinek voltak előző szexpartnerei azt állítja: „Julia biztos volt döntésében, és tiszteltem ezért. Vonzó nő, így nem volt mindig könnyű, de jól tesztelte az érzéseimet.”

Julia kitart amellett, hogy barátai támogatták nézeteit, de könnyen kigúnyolható is lehetne, hogy prűd. Amellett is kitart, hogy az előzetes tapasztalat hiánya nem okozott hátrányt a szexuális életében, épp ellenkezőleg.

Hosszú házasság:sok szeretkezés

A Kingsey Sex Institute számai szerint, egy átlag pár a házasság második évtizedében egy hétnél kicsit gyakrabban szeretkezik, de Hubbardék, akiknek már saját edzőtermük van Plymouthban, azt állítják, hogy ’nagyon aktív’ szexuális életet élnek.

Craignak a tudat, hogy felesége egyetlen szexuális partnere, extra felelősség érzetet jelent, hogy biztosítsa a megfelelő szerelmi életet.

„A feleségem gyönyörű, és sok férfi vonzódik hozzá”- mondja Craig. „De tudom, hogy én vagyok, és én leszek az egyetlen férfi számára. Tehát ez nagyon különleges bennünk.”

Azonban egy olyan korban, amikor a 30 év alatti brit nők 40%-a elismeri, hogy volt egy éjszakás kalandja nyaralás közben, az egy partner egy életen át felfogás már régimódinak tűnhet.

Ez annak ellenére így van, hogy az 1950-es évek óta – amikor normális volt az egy szexuális partner egy életre – a válási arányok ugrásszerűen megnőttek. Ma az angol és wales-i házasságok 42%-a válással végződik.

Paula Hall, pszichoterapeuta szerint az emberek azt gondolják: ha nincs sok partnerem, az azt jelenti, hogy nem vagyok szexuálisan szabad. De ez nem így működik. „Őrültség azt gondolni, hogy amiért több partnered volt, többet tudsz a szexről. A minőség, nem a mennyiség számít.”

Julia-val ellentétben a 31 éves Abi Smith nem tűzte ki célul, hogy csak egy partnere lehet az életben. De 14 évvel azután, hogy összejött első barátjával, Chrissel, nem lehetne boldogabb, hogy ő volt az egyetlen szeretője. A pár, akik az iskolában találkoztak, 17 éves korukban voltak először együtt.

„Tudom, hogy már korán beleszerettem, de nem gondoltam hogy Chris lesz az egyetlen pasi, akivel valaha is lefekszek, össze fogunk házasodni és együtt fogunk lenni életünk végéig, csak így alakultak a dolgok” – mondja Abi, aki 6 éve ment hozzá Chrishez, a most 32 éves mérnökhöz. A pár West Sussex-ben él két gyerekükkel, a három éves Lily-vel, és a kilenc hónapos Henry-vel.

Elégedettek és boldogok

De Abi és Chris barátai közt ők voltak az egyetlen fiatal pár, akik mindketten szüzek voltak mikor járni kezdtek 16 évesen. Azóta is hűségesek egymáshoz.

Lényeges, hogy Smithék meg vannak győződve arról, hogy ők a legelégedettebbek baráti körükből. Más barátaiknak egy sor bukott kapcsolata van a hátuk mögött, és míg ők lehet, hogy élvezhették a múló izgalmakat, Abi szerint most már irigyek a „szép, normális” életükre.

„Nem azt akarom mondani, hogy most csodálatos a szexuális életünk – két kisgyerek mellett nem is lehet rendszeres – de a kapcsolatunk mélyebb ennél” – mondja Abi.

„Azt hiszem, csak egy kifogás mikor az emberek az unalomra hivatkoznak. Miért akarna bárki veszélyeztetni valami jót, fél óra izgalomért?” Hozzáteszi: „Chris és én beszélgettünk pár pohár bor után, azon töprengve, vesztettünk-e valamit azzal, hogy nem feküdtünk le senki mással”.

Abi távol van attól, hogy más férfiakkal való szexről fantáziálgasson, már a gondolat is megrémíti. „Ha valaki sohasem próbálta ki a csokit, nem sóvárog utána. Nem kívánok más férfit Chrisen kívül.” – mondja.

Chris az ő részéről úgy gondolja, a tény hogy mindketten szüzek voltak találkozásukkor, és még mindig együtt vannak 16 évvel később, azt jelenti, hogy a kettejük között lévő kötelék nagyon erős.

Míg Julia és Craig, valamint Abi és Chris, még mindig a házasságuk korai szakaszában tartanak, milyen érzés lehet több mint négy évtizeden át együtt lenni? Amikor Angie Chace hozzáment férjéhez, Edsonhoz 1967-ben – három héttel tizennyolcadik születésnapja után – normálisnak számított szűznek lenni az esküvő napján. „Sosem volt olyan, hogy hiányoltunk volna más partnereket” – mondja.

A 64 éves Angie és a 71 éves Edson Rowlands munka közben találkoztak. A későbbi férj könyvelő, míg a felesége adminisztrátor. Ahogy Angie, úgy az akkor 26 éves Edson is érintetlen volt.

„Segített hogy ez volt az első alkalom mindkettőnknek, így nem kellett azt gondolnunk, hogy a másik tudja, mit csinál, míg én nem” – emlékszik vissza Angie. „Az első alkalom elég fájdalmas volt, de akár a jó bor, a szexuális életünk is fejlődött a korral.”

A gyermektelen Angie szerint, az egyik ok, amiért sem ő, sem Edson nem esett kísértésbe az, hogy rendszeres szexuális életet éltek. „Legalább heti egyszer szeretkeztünk egész házasságunk folyamán – az egyetlen kivétel méheltávolításom után. Nem értem azon párokat, akik engedik, hogy a szex eltűnjön a kapcsolatukból – a férjemmel ma is mindketten nagyon fontosnak gondoljuk.”

Ötven hűséges év

De majd fél évszázad alatt ugyanazon férfival, nem érezte néha úgy, hogy valami kimaradt?„A fodrászom cukkolt, mikor megtudta hogy nem voltam soha más férfival. Megkérdezte, hogy honnan tudom, mi az igazán jó nekem” – emlékszik vissza Angie. „Azt válaszoltam: „Hát persze hogy jó, különben már nem lennék vele!”

Edson is szerencsésnek érzi magát. „Őszintén soha nem gondolkoztam, milyen lehet valaki mással.” – mondja. „A kapcsolatom Angie-vel olyan kielégítő, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy élvezhetném-e valaki mással az együttlétet.”

Paula Hall egyetért vele. „Az emberi élet ritkán válik gazdagabbá a sok szexpartnertől” – állítja. Néhány nő, mint Maggie Cook, egy Biggin Hill, Bromley-i tanár, kíváncsi milyen lenne valakivel, aki nem a férje. De még mindig úgy gondolja, sokkal boldogabb annál, mint hogy veszélyeztesse a jó kapcsolatát egy rövid szexuális izgalomért.

Az 57 éves Maggie nem egész 17 évesen jött össze későbbi férjével, az 59 éves mérnök Iannal a helyi kocsmában. Bár Ian már volt együtt valakivel egy nyaralás alkalmával, de Maggie szűz volt. A pár most 34 éve házas, és két gyerekük is van: a 31 éves Jocelyn és a 22 éves Matthiew. „Úgy gondolom voltak idők, amikor belegondoltam milyen is lenne valaki mással. Biztos vagyok benne. hogy ez természetes, de sosem árultam volna el a férjemet” – ragaszkodik nézőpontjához a feleség.

Azonban 13 év házasság után, Julia és Craig Hubbard még mindig a mézesheteikhez hasonlóan boldogok. „Hallottam embereket viccelődni azzal, hogy házasság után nincs szex, de én ennek az ellenkezője vagyok” – állítja Julia. „Most pótlom be azokat az elvesztett éveket.”

Talán többünknek kéne párkapcsolati leckéket venni a régmúlt évtizedeiből.