Póktenyésztők és szárny nélküli akciós muslicák – olvasói levél egy nyertestől

Elmentünk a megnyert vasárnapi programra - magunk sem gondoltuk volna, hogy ilyen izgalmas lesz! A gyerekeink már az első asztalnál lecövekeltek egy egységnyi (azaz 50 darab) rovarnál, amit 350 Ft-ért meg is vehettünk volna - sikerült lebeszélni őket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 19. Paulik András

Elmentünk a megnyert vasárnapi programra – magunk sem gondoltuk volna, hogy ilyen izgalmas lesz! A gyerekeink már az első asztalnál lecövekeltek egy egységnyi (azaz 50 darab) rovarnál, amit 350 Ft-ért meg is vehettünk volna – sikerült lebeszélni őket.


Találkoztunk Zizivel, a tarka disznóval, több állatkertre való díjnyertes tengerimalaccal, különféle színű törpesünökkel. Aztán megismertünk különféle kajmánokat, majdnem hazahoztunk egy levedlett skorpióbőrt – csak végül kézben fogva mégis ijesztőnek tűnt egy hatévesnek -, ajánlatot kaptunk egy döglött pók tulajdonjogára (ingyen), és kiderítettük, hol lehet szárnyatlanított muslincát kapni akciósan. Láttunk albino lábatlangyíkot, kacsintottunk kaméleonnak (szemenként egyszer), és megsimogattunk tucatnyi bébi-hörcsögöt. A legvégén pedig elbeszélgettünk egy póktenyésztővel, aki elárulta, miből tudhatjuk meg, hogy az otthonunk sarkában himbálózó kaszáspók-maradvány egy levedlett pókbőr (!), vagy egy elpusztult házikedvenc, sőt, kis gyakorlással azt is megmondhatjuk eztán, hogy a fellelt maradvány hím- avagy nőnemű egyedé volt.

Összességében nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért, a rengeteg nem várt új ismeretért, ami óvodásainkat elképesztően hosszú ideig lekötötte, és egy kicsit azért is, hogy egyetlen állatot sem kellett hazahoznunk…

Köszönettel,
a Semsey család